Ingredients
-
po 1 ks kořenová zelenina(mrkev, petržel)
-
1 ks zeleninový bujón
-
100 g i více strouhanka
-
2 ks vejce
-
50 g máslo
-
2 stroužky česnek
-
muškátový květ
-
bobkový list
-
Nové koření
-
petrželová nať
-
maggi
-
sůl
-
pepř
-
voda
Directions
- Omyjeme si a očistíme kořenovou zeleninu.
- Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření, zeleninový bujón, osolíme a dáme vařit.
- Mezi tím, co se nám zelenina vaří si připravíme knedlíčky smícháním strouhanky, vajec, prolisovaného česneku, petrželové natě a změklého másla. Ochutíme muškatovým květem, solí a pepřem.
- Uhněteme těsto, ze kterého uválíme malé knedlíčky.
- Poté naházíme do polévky, vaříme dokud nevyplavou, pak necháme ještě 5 minut a odstavíme. Vyjmeme zeleninu, nakrájíme na kostičky a vrátíme zpět do polévky. Můžeme ještě ochutit pár kapkami maggi.
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
|
3
Done
|
|
4
Done
|
|
5
Done
|
|
6
Done
|