Ingredients
-
500 g rýže Arborio
-
350 g kuřecí maso
-
1 balení mražený hrášek
-
150 g parmezán
-
hrst máta
-
z 1 citrónu citronová kůra
-
1 střední cibule
-
200 ml bílé víno
-
1 l kuřecí vývar
-
50 g máslo
-
sůl
-
pepř
Directions
- Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na kousku másla.
- Přidáme rýži a pořádně promícháme.
- Zalijte vínem a nechejte ho odpařit, pak postupně dolévejte vývarem, dříve než se předchozí dávka odpaří, aby se rýže nespálila.
- Když je rýže uvařená přidáme hrášek.
- Ochutíme nasekanou mátou a nastrouhanou citrónovou kůrou. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Nakonec přidáme nakrájené kuřecí maso na kostičky, které jsme orestovali na pánvi. A na závěr posypeme strouhaným parmezánem.
Steps
1
Done
6 min.
|
|
2
Done
2 min.
|
|
3
Done
40 min.
|
|
4
Done
2 min.
|
|
5
Done
5 min.
|
|
6
Done
15 min.
|
|
7
Done
|