Ingredients
-
2 větší cukety
-
400 g mleté maso
-
400 g rajčata v plechovce
-
200 g sýr Eidam
-
olivový olej
-
máslo
-
4 stroužky česnek
-
1 cibule
-
150 g rajčata
-
čerstvá bazalka
-
5 bobkový list
-
petrželová nať
-
100 g strouhanku
-
pepř
-
sůl
-
červená pálivá paprika
-
oregano
-
100 ml voda
Directions
Masová směs: 1.Na olivovém oleji osmahneme na hrubo nakrájenou cibuli a 4 prolisované stroužky česneku.
2. Až je cibulka zesklovatěná přidáme mleté maso, které jsme před tím pokrájeli,
aby se nám dobře rozpadalo na kousíčky.
3. Pokud máme maso dobře prohřáté, přidáme rajčata z plechovky,
osolíme, opepříme, přidáme oregano a 5 bobkových listů. Když je směs hotová, odstavíme z plotny.
Příprava cuket: 1.Cukety řádně opláchneme, odřízneme špičky a vnitřky vydlabeme.
2.Naskládáme do pekáče, naplníme masovou směsí a podlijeme vodou.
3.Nastrouháme sýr, smícháme se strouhankou, přidáme nakrájenou petrželovou nať a špetku pálivé papriky.
4. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 220° na asi 20-30 minut.
Rajčatové ragú: 1.Na oleji zpěníme prolisovaný stroužek česneku.
2.Přidáme oloupaná rajčata, zbavená jadřinců a nakrájená na kostičky a nakrájenou bazalku, osolíme, opepříme a nakonec máslem zjemníme.
Steps
1
Done
10
|
Masová směs: |
2
Done
15
|
|
3
Done
|
|
4
Done
5
|
Příprava cuket: |
5
Done
2
|
|
6
Done
5
|
|
7
Done
30
|
|
8
Done
5
|
Rajčatové ragú: |
9
Done
10
|
|
10
Done
|