0 0
Smetanová žampionová polévka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
7 žampiony
1 l zeleninový vývar
150 ml smetana
2 pl. máslo
3 lžíce hl. mouka
petrželová nať podle potřeby
jarní cibulka
pepř dle chuti
sůl dle chuti

Nutritional information

118, 86 kcal
kalorie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Smetanová žampionová polévka

  • 50 min.
  • Serves 3
  • Easy

Ingredients

Directions

Share
  1. Žampiony oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo plátky.
  2.  Na másle orestujeme.
  3.  Zalijeme trochou zeleninového vývaru.
  4. Necháme chvíli dusit, dokud žampióny nezměknou.
  5. Až jsou žampióny měkké, dolijeme zbytkem vývaru na požadované množství polévky.
  6. Přilijeme smetanu a promícháme.
  7. Nyní uděláme jíšku. V jiném hrnci rozpustíme máslo. Přisypeme hladkou mouku a necháme jíšku osmažit do zlatova, poté přilijeme do vývaru s žampiony a zahustíme.
  8. Podáváme s trochou čerstvé petrželky a kroužky jarní cibulky.

Steps

1
Done
15

Připravíme si žampiony

Žampiony oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo plátky.

2
Done
15

Žampiony orestujeme na másle

3
Done
2

Zalijeme trochou zeleninového vývaru.

4
Done
15

Necháme chvíli dusit, dokud žampióny nezměknou.

5
Done
2

Až jsou žampióny měkké, dolijeme zbytkem vývaru na požadované množství polévky.

6
Done
2

Přilijeme smetanu a promícháme.

7
Done
5

Nyní uděláme jíšku

V jiném hrnci rozpustíme máslo. Přisypeme hladkou mouku a necháme jíšku osmažit dozlatova, poté přilijeme do vývaru s žampiony a zahustíme.

8
Done

Podáváme s trochou čerstvé petrželky a kroužky jarní cibulky.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
next
Cukety nadívané mletý masem s rajčatovým ragú
next
Cukety nadívané mletý masem s rajčatovým ragú

Add Your Comment