Ingredients
-
7 žampiony
-
1 l zeleninový vývar
-
150 ml smetana
-
2 pl. máslo
-
3 lžíce hl. mouka
-
petrželová naťpodle potřeby
-
jarní cibulka
-
pepřdle chuti
-
sůldle chuti
Directions
- Žampiony oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo plátky.
- Na másle orestujeme.
- Zalijeme trochou zeleninového vývaru.
- Necháme chvíli dusit, dokud žampióny nezměknou.
- Až jsou žampióny měkké, dolijeme zbytkem vývaru na požadované množství polévky.
- Přilijeme smetanu a promícháme.
- Nyní uděláme jíšku. V jiném hrnci rozpustíme máslo. Přisypeme hladkou mouku a necháme jíšku osmažit do zlatova, poté přilijeme do vývaru s žampiony a zahustíme.
- Podáváme s trochou čerstvé petrželky a kroužky jarní cibulky.
Steps
1
Done
15
|
Připravíme si žampiony |
2
Done
15
|
Žampiony orestujeme na másle |
3
Done
2
|
Zalijeme trochou zeleninového vývaru. |
4
Done
15
|
Necháme chvíli dusit, dokud žampióny nezměknou. |
5
Done
2
|
Až jsou žampióny měkké, dolijeme zbytkem vývaru na požadované množství polévky. |
6
Done
2
|
Přilijeme smetanu a promícháme. |
7
Done
5
|
Nyní uděláme jíšku |
8
Done
|
Podáváme s trochou čerstvé petrželky a kroužky jarní cibulky. |