0 0
Smetanová žampionová polévka

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
7 žampiony
1 l zeleninový vývar
150 ml smetana
2 pl. máslo
3 lžíce hl. mouka
petrželová nať podle potřeby
jarní cibulka
pepř dle chuti
sůl dle chuti

Nutriční informace

118, 86 kcal
kalorie

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Smetanová žampionová polévka

  • 50 min.
  • porcí: 3
  • jednoduché

Suroviny

Instrukce

Sdílet
  1. Žampiony oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo plátky.
  2.  Na másle orestujeme.
  3.  Zalijeme trochou zeleninového vývaru.
  4. Necháme chvíli dusit, dokud žampióny nezměknou.
  5. Až jsou žampióny měkké, dolijeme zbytkem vývaru na požadované množství polévky.
  6. Přilijeme smetanu a promícháme.
  7. Nyní uděláme jíšku. V jiném hrnci rozpustíme máslo. Přisypeme hladkou mouku a necháme jíšku osmažit do zlatova, poté přilijeme do vývaru s žampiony a zahustíme.
  8. Podáváme s trochou čerstvé petrželky a kroužky jarní cibulky.

Kroky:

1
hotovo
15

Připravíme si žampiony

Žampiony oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo plátky.

2
hotovo
15

Žampiony orestujeme na másle

3
hotovo
2

Zalijeme trochou zeleninového vývaru.

4
hotovo
15

Necháme chvíli dusit, dokud žampióny nezměknou.

5
hotovo
2

Až jsou žampióny měkké, dolijeme zbytkem vývaru na požadované množství polévky.

6
hotovo
2

Přilijeme smetanu a promícháme.

7
hotovo
5

Nyní uděláme jíšku

V jiném hrnci rozpustíme máslo. Přisypeme hladkou mouku a necháme jíšku osmažit dozlatova, poté přilijeme do vývaru s žampiony a zahustíme.

8
hotovo

Podáváme s trochou čerstvé petrželky a kroužky jarní cibulky.

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
další
Cukety nadívané mletý masem s rajčatovým ragú
další
Cukety nadívané mletý masem s rajčatovým ragú

Přidejte komentář