Ingredients
-
4 brambory
-
250 ml zakysaná smetana
-
olivový olej
-
200g sýr Eidam
-
15 dkg anglická slanina( můžeme přidat i Paprikáš, Herkules)
-
čerstvá bazalka
-
petrželová nať
-
máslo
-
4 stroužky česnek
-
Provensálské koření
-
sůl
-
pepř
Directions
- Brambory omyjeme,osušíme , dáme na plech, pokapeme olivovým olejem a dáme péct na 200° C ve šlupce.
- Po 30 minutách brambory vyndáme. Nachystáme si alobal, na něj dáme nakrájený česnek a nakapeme olivový olej a přidáme kousek másla.
- Brambory naskládáme na alobal. Osolíme, okořeníme a přikryjeme alobalem i z vrchu.
- Takto zabalené brambory dáme péct na hodinu.
- Na oleji osmahneme slaninu.
- Můžeme na chuť přidat i nakrájený Paprikáš nebo Herkules.
- Přidáme zakysanou smetanu, nastrouhaný sýr(trochu si necháme na posyp) a bylinky. Osolíme, opepříme a přidáme i provensálské koření. Až jsou brambory hotové, necháme je schládnout, ostrým nožem přeřízneme na půlky, abychom neporušili šlupku a dužninu vydlabeme lžičkou do směsi se slaninou.
- Hotovou směsí naplníme brambory a na ně nasypeme nastrouhaný sýr a dáme ještě do trouby.
- Po 10-15 minutách brambory vyndáme, osolíme a na každou dáme kousek másla.
-
Podáváme ozdobené petrželkou a nakrájenou pažitkou.
Steps
1
Done
2
|
|
2
Done
30
|
|
3
Done
5
|
|
4
Done
60
|
|
5
Done
5
|
|
6
Done
3
|
|
7
Done
5
|
|
8
Done
10
|
|
9
Done
5
|
|
10
Done
|