Ingredients
-
50 g máslo
-
svazek jarní cibulka
-
hrst mražený hrášek
-
2 ks brambory
-
1 ks zeleninový bujón
-
1,5 l kuřecí vývar
-
sůl
-
pepř
-
1 stroužek česnek
-
tymián
-
čajová lžička vinný ocet
-
olivový olej
Directions
- V hrnci si rozpustíme máslo.
- Přidáme jen bílé části jarní cibulky nakrájené na kousky a chvíli restujeme.
- Nasypeme na jemno nastrouhané brambory a opět chvíli restujeme.
- Přelijeme kuřecím vývarem, můžeme přidat i zeleninový bujón.
- Ochutíme solí, pepřem, česnekem, tymiánem a dobře povaříme.
- Nakonec přidáme zelené části jarní cibulky a hrášek. Můžeme kápnout čajovou lžičku vinného octa pro výraznější chuť.
- Chvíli povaříme a rozmixujeme dohladka.
- Polévku podáváme ozdobenou kroužky jarní cibulky a zakápneme extra panenským olivovým olejem.
Steps
1
Done
2 min.
|
|
2
Done
5 min.
|
|
3
Done
5 min.
|
|
4
Done
2 min.
|
|
5
Done
15 min.
|
|
6
Done
15 min.
|
|
7
Done
10 min.
|
|
8
Done
|