Ingredients
-
320 g kysané bílé zelí
-
1 ks kuřecí bujón
-
100 g anglická slanina
-
4 středně velké brambory
-
1 ks mrkev
-
1 ks petržel
-
majoránka
-
sůl
-
pepř
-
cukr moučka
Directions
- Z vody a kostky kuřecího bujónu si připravíme vývar.
- Do vývaru vložíme očištěnou kořenovou zeleninu a na kostky nakrájené brambory.
- Mezi tím si na pánvi osmažíme slaninu.
- Uvařenou zeleninu z hrnce vyjmeme a dáme do něj kysané zelí spolu s osmaženou slaninou. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Pokud se nám zdá polévka příliš kyselá, můžeme mírně osladit cukrem.
- Když je zelí uvařené, necháme na oleji zesklovatět cibulku, uděláme jíšku a polévku s ní zahustíme.
Steps
1
Done
7 min.
|
|
2
Done
5 min.
|
|
3
Done
7 min.
|
|
4
Done
20 min.
|
|
5
Done
15 min.
|
|
6
Done
|