0 0
Chlupaté knedlíky se zelím

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g brambory syrové
130 g brambory vařené
1 dcl mléko
1 ks vejce
dle potřeby polohr. mouka
sůl
1 sklenice kysané zelí
uzené maso
3 ks cherry rajčátka

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chlupaté knedlíky se zelím

  • 1 hodina 16 minut
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share
  1. Brambory oloupeme a v osolené vodě dáme vařit.
  2. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vyždímáme z nich přebytečnou vodu a přelijeme horkým mlékem. Promícháme a nastrouháme k nim brambory vařené.
  3. Do mísy s bramborami přiáme vejce, mouku a sůl. Vypracujeme těsto (nesmí být moc tuhé).
  4. Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu. Osolíme a lžící namočenou ve studené vodě tvoříme knedlíky. Vaříme 10 minut podle toho jak máme knedlíky velké. Po uvaření je propíchneme špejlkou.
  5. Zelí dáme do hrnce dusit na 15 minut. Přidáme celý kmín a osolíme. Před koncem do něj nakrájíme rajčata na malé kousky.
  6. Podáváme s uzeným.

Steps

1
Done
20 min.

Brambory oloupeme a v osolené vodě dáme vařit.

2
Done
10 min.

Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vyždímáme z nich přebytečnou vodu a přelijeme horkým mlékem. Promícháme a nastrouháme k nim brambory vařené.

3
Done
6 min.

Do mísy s bramborami přiáme vejce, mouku a sůl. Vypracujeme těsto (nesmí být moc tuhé).

4
Done
20 min.

Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu. Osolíme a lžící namočenou ve studené vodě tvoříme knedlíky. Vaříme 10 minut podle toho jak máme knedlíky velké. Po uvaření je propíchneme špejlkou.

5
Done
20 min.

Zelí dáme do hrnce dusit na 15 minut. Přidáme celý kmín a osolíme. Před koncem do něj nakrájíme rajčata na malé kousky.

6
Done

Podáváme s uzeným.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tiramisu
next
Masové duo
previous
Tiramisu
next
Masové duo

Add Your Comment