0 0
Svíčková na smetaně

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
800 g hovězí zadní hovězí maso
15 dkg špek
3 ks mrkev
2 ks petržel
čtvrtka menší bulvy celer
1 cibule
3 lžíce cukr moučka
1 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce sádlo
200 ml smetana na vaření
šlehačka
brusinky
3 ks bobkový list
3 ks Nové koření
4 ks černé kuličky pepře
sůl

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Svíčková na smetaně

  • 2 hodiny 52 min
  • Serves 4
  • Hard

Ingredients

Directions

Share
  1. Z masa odkrájíme tučné a nožem vpichujeme do masa díry do kterých budeme vkládat nudličky ze špeku, které je nejlépe si dát na nějakou chvíli na mrazák, aby se nám do masa lépe dostávaly.
  2. Můžeme si pomoci i vařečkou, která nám díru po noži víc roztáhne. Maso protýkáme a nakonec ho nití zavážeme, aby nám drželo tvar.
  3. V hrnci rozpálíme tuk a maso na něm ze všech stran opečeme dozlatova.
  4. Opečené vložíme do pekáče, který zatím necháme stranou.
  5. Na prkýnku si nakrájíme kořenovou zeleninu na kostečky, aby se nám zelenina lépe mixovala.
  6.  Zeleninu dáme do hrnce, kde jsme před tím opékali maso a restujeme dozlatova. Po chvíli přidáme i nakrájenou cibuli a pokud se nám podaří i ji osmahnout dozlatova tím lépe. Můžeme podlít trochou vody, aby se nám zelenina nepřipalovala. Ochutíme cukrem a necháme ho půl minuty až minutu rozpustit a zkaramelizovat. V posledním kroku přidáme hořčici.
  7. Necháme chvíli povařit a poté přisypeme k masu. Osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Abychom se netrápili s hledáním koření na konci při mixování, vyřešili jsme to tak, že jsme nastřihli čajový pytlík, čaj vysypali a do něj dali koření. Zavážeme nití a hodíme k masu a zelenině a dáme péct na nejmíň dvě hodiny.
  8. Nakonec zeleninu přesypeme do hrnce a rozmixujeme na omáčku. Přilijeme smetanu na vaření, dochutíme a zahustíme jíškou do požadované hustoty.
  9. Jako přílohu podáváme houskový knedlík a zdobíme šlehačkou a brusinkami.

Steps

1
Done
5 min

Z masa odkrájíme tučné a nožem vpichujeme do masa díry do kterých budeme vkládat nudličky ze špeku, které je nejlépe si dát na nějakou chvíli na mrazák, aby se nám do masa lépe dostávaly.

2
Done
2 min

Můžeme si pomoci i vařečkou, která nám díru po noži víc roztáhne. Maso protýkáme a nakonec ho nití zavážeme, aby nám drželo tvar.

3
Done
10 min

V hrnci rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran opečeme dozlatova.

4
Done

Opečené vložíme do pekáče, který zatím necháme stranou.

5
Done
10 min

Na prkýnku si nakrájíme kořenovou zeleninu na kostečky, aby se nám zelenina lépe mixovala.

6
Done
10 min

Zeleninu dáme do hrnce, kde jsme před tím opékali maso a restujeme dozlatova. Po chvíli přidáme i nakrájenou cibuli a pokud se nám podaří i ji osmahnout dozlatova tím lépe. Můžeme podlít trochou vody, aby se nám zelenina nepřipalovala. Ochutíme cukrem a necháme ho půl minuty až minutu rozpustit a zkaramelizovat. V posledním kroku přidáme hořčici.

7
Done
15 min

Necháme chvíli povařit a poté přisypeme k masu. Osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Abychom se netrápili s hledáním koření na konci při mixování, vyřešili jsme to tak, že jsme nastřihli čajový pytlík, čaj vysypali a do něj dali koření. Zavážeme nití a hodíme k masu a zelenině a dáme péct na nejmíň dvě hodiny.

8
Done
2 hodiny

Nakonec zeleninu přesypeme do hrnce a rozmixujeme na omáčku. Přilijeme smetanu na vaření, dochutíme a zahustíme jíškou do požadované hustoty.

9
Done

Jako přílohu podáváme houskový knedlík a zdobíme šlehačkou a brusinkami.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Rajská omáčka s vepřovým masem
next
Pstruh na tymiánu
previous
Rajská omáčka s vepřovým masem
next
Pstruh na tymiánu

Add Your Comment