Ingredients
-
800 g hovězí zadní hovězí maso
-
15 dkg špek
-
3 ks mrkev
-
2 ks petržel
-
čtvrtka menší bulvy celer
-
1 cibule
-
3 lžíce cukr moučka
-
1 lžíce plnotučná hořčice
-
2 lžíce sádlo
-
200 ml smetana na vaření
-
šlehačka
-
brusinky
-
3 ks bobkový list
-
3 ks Nové koření
-
4 ks černé kuličky pepře
-
sůl
Directions
- Z masa odkrájíme tučné a nožem vpichujeme do masa díry do kterých budeme vkládat nudličky ze špeku, které je nejlépe si dát na nějakou chvíli na mrazák, aby se nám do masa lépe dostávaly.
- Můžeme si pomoci i vařečkou, která nám díru po noži víc roztáhne. Maso protýkáme a nakonec ho nití zavážeme, aby nám drželo tvar.
- V hrnci rozpálíme tuk a maso na něm ze všech stran opečeme dozlatova.
- Opečené vložíme do pekáče, který zatím necháme stranou.
- Na prkýnku si nakrájíme kořenovou zeleninu na kostečky, aby se nám zelenina lépe mixovala.
- Zeleninu dáme do hrnce, kde jsme před tím opékali maso a restujeme dozlatova. Po chvíli přidáme i nakrájenou cibuli a pokud se nám podaří i ji osmahnout dozlatova tím lépe. Můžeme podlít trochou vody, aby se nám zelenina nepřipalovala. Ochutíme cukrem a necháme ho půl minuty až minutu rozpustit a zkaramelizovat. V posledním kroku přidáme hořčici.
- Necháme chvíli povařit a poté přisypeme k masu. Osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Abychom se netrápili s hledáním koření na konci při mixování, vyřešili jsme to tak, že jsme nastřihli čajový pytlík, čaj vysypali a do něj dali koření. Zavážeme nití a hodíme k masu a zelenině a dáme péct na nejmíň dvě hodiny.
- Nakonec zeleninu přesypeme do hrnce a rozmixujeme na omáčku. Přilijeme smetanu na vaření, dochutíme a zahustíme jíškou do požadované hustoty.
- Jako přílohu podáváme houskový knedlík a zdobíme šlehačkou a brusinkami.
Steps
1
Done
5 min
|
|
2
Done
2 min
|
|
3
Done
10 min
|
|
4
Done
|
|
5
Done
10 min
|
|
6
Done
10 min
|
Zeleninu dáme do hrnce, kde jsme před tím opékali maso a restujeme dozlatova. Po chvíli přidáme i nakrájenou cibuli a pokud se nám podaří i ji osmahnout dozlatova tím lépe. Můžeme podlít trochou vody, aby se nám zelenina nepřipalovala. Ochutíme cukrem a necháme ho půl minuty až minutu rozpustit a zkaramelizovat. V posledním kroku přidáme hořčici. |
7
Done
15 min
|
Necháme chvíli povařit a poté přisypeme k masu. Osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Abychom se netrápili s hledáním koření na konci při mixování, vyřešili jsme to tak, že jsme nastřihli čajový pytlík, čaj vysypali a do něj dali koření. Zavážeme nití a hodíme k masu a zelenině a dáme péct na nejmíň dvě hodiny. |
8
Done
2 hodiny
|
|
9
Done
|