Ingredients
-
1 hlávka květák
-
1 šálek mléko
-
4 vejce vejce
-
citronová kůra
-
200 g polohr. mouka
-
1 ks cibule
-
máslo
-
100 g šunkový salám
-
petrželová nať
-
strouhanka
-
tuk
-
sůl
-
pepř
Directions
- Květák zbavíme postranních listů a rozdělíme na růžičky, které dáme vařit do osolené vody.
- Než se květák uvaří, připravíme si těsto na palačinky. V mléce rozmícháme 2 vejce, nastrouhanou citronovou kůru, osolíme, přidáme polohrubou mouku a vytvoříme řídké těstíčko.
- Na pánvi usmažíme tenké palačinky z obou stran dozlatova.
- Na druhé pánvi osmažíme na másle nadrobno nakrájenou cibulku a dáme na ni nasekaný květák, který jsme uvařili doměkka.
- Opepříme, osolíme, přidáme nakrájený šunkový salám, nakrájenou petržel a dvě vejce.
- Připravenou květákovou směsí naplníme palačinky, pevně je stočíme a obalujeme v rozšlehaných vejcích a strouhance.
- Smažíme na tuku po obou stranách dozlatova.
- Podáváme s bramborovou kaší.
Steps
1
Done
20 min.
|
|
2
Done
5 min.
|
|
3
Done
10 min.
|
|
4
Done
5 min.
|
|
5
Done
5 min.
|
|
6
Done
10 min.
|
|
7
Done
10 min.
|
|
8
Done
|