Ingredients
-
1 kg brambory
-
200 g mražený hrášek
-
15 dkg šunka
-
1 ks červená paprika
-
4 ks vejce
-
1 ks cibule
-
100 ml i méně kuřecí vývar
-
3 PL majonéza
-
máslo
-
sůl
-
pepř
Directions
Bramborový salát neodmyslitelně patří ke štědrovečerní večeři a je pro každou kuchařku srdcovou záležitostí. Je to druh jídla, který se především podává jako příloha a je připravován a konzumován v mnoha zemích světa. Receptů na tento salát existuje nespočetně a každá rodina do něj přidává suroviny dle vlastní fantazie a zvyku. Někdo do salátu dává šunku, někdo by do něj nikdy nedal hrášek, variant je mnoho. Nicméně jedno je jisté, ten kdo má tento salát rád, si jej jistě rád připraví i během roku. Základem jsou vždy brambory, a pak už je na každém co k nim přidá. Dle mého názoru by měl být bramborový salát pestrý nejen barevně, ale i chuťově. Nicméně nejde jen o to smíchat brambory a zeleninu. Můžeme si s tímto zdánlivě jednoduchým pokrmem trošku vyhrát. Zde najdete jeden z mnoha receptů, jak tento salát připravit.
- Vymastíme si pekáč, nasypeme do něj brambory, osolíme a upečeme ve slupce.
- Drobně nakrájenou cibulku necháme na másle zesklovatět.
- Hrášek s červenou paprikou nakrájenou na malé kostičky také krátce orestujeme na másle.
- Nakonec orestujeme i šunku a přidáme do mísy k zelenině. Osolíme a opepříme.
- Brambory zbavíme slupky a můžeme je protlačit přes drátěné kolečko nebo nakrájet na kostky.
- Vajíčka nakrájíme a přidáme do salátu.
- Na závěr přelijeme troškou kuřecího vývaru a zamícháme pár lžic majonézy.
Steps
1
Done
30 min.
|
|
2
Done
7 min.
|
|
3
Done
7 min.
|
|
4
Done
5 min.
|
|
5
Done
6 min.
|
|
6
Done
3 min.
|
|
7
Done
5 min.
|
|
8
Done
|