• Home
  • Těstoviny
  • Conchiglioni Giganti plněné rajčatovo – špenátovou směsí
0 0
Conchiglioni Giganti plněné rajčatovo – špenátovou směsí

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g cochiglioni giganti
hrst hříbky
500 g mleté maso
1 ks rajčata v plechovce
1 balení špenát
2 stroužky česnek
olivový olej
100 g sýr Eidam
sůl
pepř

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Conchiglioni Giganti plněné rajčatovo – špenátovou směsí

  • 1 hodina 5 minut
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Conchiglioni, česky „konkyljóny“ jsou suché bezvaječné těstoviny ve tvaru mušle původem z Itálie. Vyrábějí se z tvrdé pšenice a semolinové mouky. K dostání jsou v běžných supermarketech a větších obchodech s potravinami. Povařené mušle se dají plnit různými druhy směsí a pak zapékat v troubě. Jeden takový recept najdete zde.

  1. Těstoviny vložíme do vroucí vody na dobu uvedenou na obale. Mezi tím si připravíme náplň. Čerstvé hříbky nebo sušené, ty jsme použili my, orestujeme na pánvi na olivovém oleji.
  2. Přidáme k nim česnek, mleté maso a restujeme dokud se maso nezatáhne a nezhnědne.
  3. Přilijeme rajčata z plechovky a na závěr přidáme špenát. Osolíme a opepříme.
  4. Touto směsí naplníme conchiglioni na vymaštěný plech a posypeme sýrem. Dáme na několik minut zapéct.
  5. Podáváme posypané čerstvou bazalkou.

Steps

1
Done
20 min.

Těstoviny vložíme do vroucí vody na dobu uvedenou na obale. Mezi tím si připravíme náplň. Čerstvé hříbky nebo sušené, ty jsme použili my, orestujeme na pánvi na olivovém oleji.

2
Done
15 min.

Přidáme k nim česnek, mleté maso a restujeme dokud se maso nezatáhne a nezhnědne.

3
Done
15 min.

Přilijeme rajčata z plechovky a na závěr přidáme špenát. Osolíme a opepříme.

4
Done
15 min.

Touto směsí naplníme conchiglioni na vymaštěný plech a posypeme sýrem. Dáme na několik minut zapéct.

5
Done

Podáváme posypané čerstvou bazalkou.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Bramborový salát
next
Játrový guláš
previous
Bramborový salát
next
Játrový guláš

Add Your Comment