Ingredients
-
500 g cochiglioni giganti
-
hrst hříbky
-
500 g mleté maso
-
1 ks rajčata v plechovce
-
1 balení špenát
-
2 stroužky česnek
-
olivový olej
-
100 g sýr Eidam
-
sůl
-
pepř
Directions
Conchiglioni, česky „konkyljóny“ jsou suché bezvaječné těstoviny ve tvaru mušle původem z Itálie. Vyrábějí se z tvrdé pšenice a semolinové mouky. K dostání jsou v běžných supermarketech a větších obchodech s potravinami. Povařené mušle se dají plnit různými druhy směsí a pak zapékat v troubě. Jeden takový recept najdete zde.
- Těstoviny vložíme do vroucí vody na dobu uvedenou na obale. Mezi tím si připravíme náplň. Čerstvé hříbky nebo sušené, ty jsme použili my, orestujeme na pánvi na olivovém oleji.
- Přidáme k nim česnek, mleté maso a restujeme dokud se maso nezatáhne a nezhnědne.
- Přilijeme rajčata z plechovky a na závěr přidáme špenát. Osolíme a opepříme.
- Touto směsí naplníme conchiglioni na vymaštěný plech a posypeme sýrem. Dáme na několik minut zapéct.
- Podáváme posypané čerstvou bazalkou.
Steps
1
Done
20 min.
|
|
2
Done
15 min.
|
|
3
Done
15 min.
|
|
4
Done
15 min.
|
|
5
Done
|