Ingredients
-
1 balení lasagne
-
400 g mleté maso
-
1 ks rajský protlak
-
1 velká cibule
-
2 stroužky česnek
-
kečup
-
100 g sýr
-
50 g máslo
-
50 g hl. mouka
-
1/2 l mléko
-
oregano
-
bazalka
-
grilovací koření
-
muškátový oříšek
-
pepř
-
sůl
Directions
Masová směs:
- Na rozpáleném oleji si necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku.
- Česnek nakrájíme na tenké plátky a přidáme k cibulce.
- Dále přimícháme mleté maso a necháme je zatáhnout. Okořeníme bazalkou, grilovacím kořením, oreganem, osolíme a opepříme.
- Smažíme dokud maso není hotové a nakonec přidáme rajský protlak a trochu kečupu.
Bešamel:
- Rozpustíme si kousek másla, přimícháme mouku a uděláme jíšku. Až je jíška osmažená, přilijeme mléko, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.
- Příprava lasagní není nijak složitá. Některé lasagne je třeba nejdříve předvařit ve slané vodě, aby změkly, některé se můžou prokládat hned. Záleží, jak je psáno na obale. Lepší však je ta první varianta, kdy pak máme jistotu, že budou na konci udělané.
- A pak už skládáme do pekáče, vyloženém pečícím papírem první vrstvu lasagní. Druhou vrstvu tvoří masová směs a nakonec bešamel. Takto opakujeme, poslední vrstvu by měla tvořit masová směs a nakonec bešamel, který posypeme strouhaným sýrem.
- Pečeme při 180°C 50 minut.
Steps
1
Done
5 min.
|
Masová směs: |
2
Done
2 min.
|
|
3
Done
5 min.
|
|
4
Done
20 min.
|
|
5
Done
10 min.
|
Bešamel |
6
Done
|
|
7
Done
7 min.
|
|
8
Done
50 min.
|
|
9
Done
|