0 0
Lasagne s mletým masem

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
1 balení lasagne
400 g mleté maso
1 ks rajský protlak
1 velká cibule
2 stroužky česnek
kečup
100 g sýr
50 g máslo
50 g hl. mouka
1/2 l mléko
oregano
bazalka
grilovací koření
muškátový oříšek
pepř
sůl

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lasagne s mletým masem

  • 1 hodina 39 minut
  • porcí: 4
  • střední

Suroviny

Instrukce

Sdílet

Masová směs:

  1. Na rozpáleném oleji si necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku.
  2. Česnek nakrájíme na tenké plátky a přidáme k cibulce.
  3. Dále přimícháme mleté maso a necháme je zatáhnout. Okořeníme bazalkou, grilovacím kořením, oreganem, osolíme a opepříme.
  4. Smažíme dokud maso není hotové a nakonec přidáme rajský protlak a trochu kečupu.

Bešamel:

  1. Rozpustíme si kousek másla, přimícháme mouku a uděláme jíšku. Až je jíška osmažená, přilijeme mléko, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.
  2. Příprava lasagní není nijak složitá. Některé lasagne je třeba nejdříve předvařit ve slané vodě, aby změkly, některé se můžou prokládat hned. Záleží, jak je psáno na obale. Lepší však je ta první varianta, kdy pak máme jistotu, že budou na konci udělané.
  3. A pak už skládáme do pekáče, vyloženém pečícím papírem první vrstvu lasagní. Druhou vrstvu tvoří masová směs a nakonec bešamel. Takto opakujeme, poslední vrstvu by měla tvořit masová směs a nakonec bešamel, který posypeme strouhaným sýrem.
  4. Pečeme při 180°C 50 minut.

Kroky:

1
hotovo
5 min.

Masová směs:

Na rozpáleném oleji si necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku.

2
hotovo
2 min.

Česnek nakrájíme na tenké plátky a přidáme k cibulce.

3
hotovo
5 min.

Dále přimícháme mleté maso a necháme je zatáhnout. Okořeníme bazalkou, grilovacím kořením, oreganem, osolíme a opepříme.

4
hotovo
20 min.

Smažíme dokud maso není hotové a nakonec přidáme rajský protlak a trochu kečupu.

5
hotovo
10 min.

Bešamel

Rozpustíme si kousek másla, přimícháme mouku a uděláme jíšku. Až je jíška osmažená, přilijeme mléko, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.

6
hotovo

Příprava lasagní není nijak složitá. Některé lasagne je třeba nejdříve předvařit ve slané vodě, aby změkly, některé se můžou prokládat hned. Záleží, jak je psáno na obale. Lepší však je ta první varianta, kdy pak máme jistotu, že budou na konci udělané.

7
hotovo
7 min.

A pak už skládáme do pekáče, vyloženém pečícím papírem první vrstvu lasagní. Druhou vrstvu tvoří masová směs a nakonec bešamel. Takto opakujeme, poslední vrstvu by měla tvořit masová směs a nakonec bešamel, který posypeme strouhaným sýrem.

8
hotovo
50 min.

Pečeme při 180°C 50 minut.

9
hotovo

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Játra chang-ping
další
Vepřová směs v bramboráku
předchozí
Játra chang-ping
další
Vepřová směs v bramboráku

Přidejte komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here