Ingredients
-
1 kg dýně
-
500 g vepřové maso
-
2 ks cibule
-
celý kmín
-
cukr moučka
-
sůl
-
pepř
-
červená paprika koření
-
grilovací koření
-
tymián
-
majoránka
-
4 ks hřebíček
-
2 ks bobkový list
-
ocet
-
1 ks brambora
-
hl.mouka
-
máslo
-
voda
Directions
- Nadrobno nakrájenou cibulku necháme zpěnit na másle.
- Přidáme nahrubo nastrouhanou dýni a podlijeme troškou vody.
- Ocukrujeme, osolíme, opepříme, přidáme celý kmín, hřebíček i bobkový list a vaříme do měkka. Pozor! Dýně je velmi brzo měkká.
- Až je zelí uvařené, zahustíme jíškou s nastrouhanou bramborou a nakonec ochutíme octem dle chuti.
- Vepřové maso řádně omyjeme a po celém obvodu nařežeme malé otvory kam vložíme plátek česneku.
- Položíme do pekáče, trochu omastíme a podlijeme vodou. Posypeme kousky nakrájené cibule. Maso osolíme, opepříme, posypeme červenou paprikou, majoránkou, tymiánem a grilovacím kořením. Pod pokličkou dáme péct na 180°C na hodinu. V polovině maso vyjmeme, odstraníme pokličku a nakrájíme na plátky, aby se maso propeklo i uvnitř.
- Podáváme s knedlíkem.
Steps
1
Done
5 min.
|
|
2
Done
2 min.
|
|
3
Done
2 min.
|
|
4
Done
25 min.
|
|
5
Done
2 min.
|
|
6
Done
40 min.
|
Položíme do pekáče, trochu omastíme a podlijeme vodou. Posypeme kousky nakrájené cibule. Maso osolíme, opepříme, posypeme červenou paprikou, majoránkou, tymiánem a grilovacím kořením. Pod pokličkou dáme péct na 180°C na hodinu. V polovině maso vyjmeme, odložíme pokličku a nakrájíme na plátky, aby se maso propeklo i uvnitř. |
7
Done
|