Ingredients
-
3 kg uzená žebra
-
4 lžíce med
-
1 cibule
-
2 stroužky česnek
-
4 kuličky Nové koření
-
2 bobkový list
-
2 dcl světlé pivo
-
oregano
-
petrželová nať
-
sůl
-
4 kuličky celý zelený pepř
-
majoránka
-
1/2 lžíce citronová šťáva
-
paprika pálivá
-
4 lžíce sojová omáčka
-
2 lžíce maggi
-
zázvor
Directions
1. Žebra si přichystáme na porce a dáme do hrnce se studenou vodou.
2.Přidáme jednu celou oloupanou cibuli, dva stroužky česneku, dva bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky zeleného pepře, 2 dcl piva a dáme vařit. Až voda začne vřít, teplotu snížíme cca na 70° C a vaříme 60 minut.
3.Marináda:
Do misky si nalijeme 4 lžíce medu.
Přidáme 4 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce maggi, oregáno, 1/2 lžíce citrónové šťávy, zázvor, majoránku, červenou papriku sladkou, papriku pálivou, petrželku, sůl a pepř. Vše smícháme.
4.Nachystáme si pekáč, do něj dáme pečící papír a vyskládáme na něj žebra.
5.Mašlovačkou potřeme žebra marinádou a necháme 30 minut nasáknout.
6.Poté dáme žebra do trouby a pečeme při 200°C asi 30 minut.
7.Hotová žebra podáváme s chlebem či jiným pečivem, zeleninou, hořčicí a křenem.
Steps
1
Done
2
|
|
2
Done
65
|
|
3
Done
2
|
Příprava marinády: |
4
Done
5
|
|
5
Done
2
|
|
6
Done
33
|
|
7
Done
30
|
|
8
Done
|