0 0
Uzená žebra v marinádě z pampeliškového medu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 kg uzená žebra
4 lžíce med
1 cibule
2 stroužky česnek
4 kuličky Nové koření
2 bobkový list
2 dcl světlé pivo
oregano
petrželová nať
sůl
4 kuličky celý zelený pepř
majoránka
1/2 lžíce citronová šťáva
paprika pálivá
4 lžíce sojová omáčka
2 lžíce maggi
zázvor

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Uzená žebra v marinádě z pampeliškového medu

  • 2:19
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

1. Žebra si přichystáme na porce a dáme do hrnce se studenou vodou.

2.Přidáme jednu celou oloupanou cibuli, dva stroužky česneku, dva bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky zeleného pepře, 2 dcl piva a dáme vařit. Až voda začne vřít, teplotu snížíme cca na 70° C a vaříme 60 minut.

3.Marináda:

Do misky si nalijeme 4 lžíce medu.

Přidáme 4 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce maggi, oregáno, 1/2 lžíce citrónové šťávy, zázvor, majoránku, červenou papriku sladkou, papriku pálivou, petrželku, sůl a pepř. Vše smícháme.

4.Nachystáme si pekáč, do něj dáme pečící papír a vyskládáme na něj žebra.

5.Mašlovačkou potřeme žebra marinádou a necháme 30 minut nasáknout.

6.Poté dáme žebra do trouby a pečeme při 200°C asi 30 minut.

7.Hotová žebra podáváme s chlebem či jiným pečivem, zeleninou, hořčicí a křenem.

Steps

1
Done
2

Žebra si přichystáme na porce a dáme do hrnce se studenou vodou.

2
Done
65

Přidáme jednu celou oloupanou cibuli, dva stroužky česneku, dva bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky zeleného pepře, 2 dcl piva a dáme vařit. Až voda začne vřít teplotu snížíme cca na 70° C a vaříme 60 minut.

3
Done
2

Příprava marinády:

Do misky si nalijeme 4 lžíce medu.

4
Done
5

Přidáme 4 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce maggi, oregáno, 1/2 lžíce citrónové šťávy, zázvor, majoránku, červenou papriku sladkou, papriku pálivou, petrželku, sůl a pepř. Vše smícháme.

5
Done
2

Nachystáme si pekáč, do něj dáme pečící papír a vyskládáme na něj žebra.

6
Done
33

Mašlovačkou potřeme žebra marinádou a necháme 30 minut nasáknout.

7
Done
30

Poté dáme žebra do trouby, pečeme při 200°C asi 30 minut.

8
Done

Hotová žebra podáváme s chlebem či jiným pečivem, zeleninou, hořčičí a křenem.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Vepřové kousky v čajové omáčce
next
Dušená brokolice s kapustičkami na víně
previous
Vepřové kousky v čajové omáčce
next
Dušená brokolice s kapustičkami na víně

Add Your Comment