Ingredients
-
42 g droždí
-
2 žloutky, 1 celé vejce
-
500 g hl. mouka
-
120 g cukr moučka
-
950 ml mléko
-
špetku sůl
-
1 dcl olej
-
1 balení vanilkový pudink
-
1 balení vanilkový cukr
-
1 lžíce rum
Directions
Buchtičky:
- Necháme si vzejít kvásek, v hrnci rozdrobíme droždí, přelejeme 100 ml vlažného mléka s třemi lžičkami cukru.
- Do mísy prosejeme mouku se solí. Přidáme cukr 100 g, žloutky, olej, zbylé mléko 150 ml a kvásek.
- Vymícháme těsto, které necháme na teplém místě, přikryté utěrkou vykynout cca hodinu, pokud správně vykynulo, mělo by zvětšit svůj objem.
- Z těsta tvoříme malé bochánky, které klademe jeden vedle druhého na plech vystlaný pečícím papírem.
- Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme dozlatova při 180°C.
Krém:
- Na přípravu krému budeme potřebovat 500 ml mléka, které ohřejeme, ve zbytku 250 ml mléka rozpustíme vanilkový pudinkový prášek, cukr 3 lžíce a rum a přilijeme k mléku na plotně. Vaříme do zhoustnutí.
- Hotové buchtičky přelijeme krémem.
Steps
1
Done
|
Buchtičky:Necháme si vzejít kvásek, v hrnci rozdrobíme droždí, přelejeme 100 ml vlažného mléka s třemi lžičkami cukru. |
2
Done
|
|
3
Done
|
|
4
Done
|
|
5
Done
|
|
6
Done
|
Krém: |
7
Done
|