0 0
Palačinky plněné špenátem

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
250 g hl. mouka
2 vejce
500 ml mléko
500 g špenát
1 zakysaný krém
200 g sýr Eidam
2 stroužky česnek
sůl
pepř
olej

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Palačinky plněné špenátem

  • 47 minut
  • porcí: 4
  • jednoduché

Suroviny

Instrukce

Sdílet

Těsto na palačinky:

1. V míse smícháme 25 dkg hladké mouky, 1/2 l mléka a 2 žloutky.

2. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Z těsta usmažíme dozlatova palačinky.

Špenátová náplň:

3. Cibuli necháme zesklovatět.

4.Přidáme špenát a chvíli ho podusíme.

5. Dochutíme solí, mletým pepřem, česnekem a nakonec vmícháme nastrouhaný Eidam a zakysaný krém.

6. Na palačinky natřeme hotovou špenátovou směs, srolujeme nebo jen jednoduše přeložíme.

 

Kroky:

1
hotovo
10 min

Těsto na palačinky

V míse smícháme 25 dkg hladké mouky, 1/2 l mléka a 2 žloutky. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta.

2
hotovo
15 min

Z těsta usmažíme dozlatova palačinky.

3
hotovo
5 min

Špenátová náplň

Cibuli necháme zesklovatět.

4
hotovo
10 min

Přidáme špenát a chvíli ho podusíme.

5
hotovo
5 min

Dochutíme solí, mletým pepřem, česnekem a nakonec vmícháme nastrouhaný Eidam a zakysaný krém.

6
hotovo
2

Na palačinky natřeme špenátovou směs, srulujeme nebo jen jednoduše přeložíme.

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Lehké zapečené penne těstoviny
další
Játra na červeném víně s jablky restovanými na medu
předchozí
Lehké zapečené penne těstoviny
další
Játra na červeném víně s jablky restovanými na medu

Přidejte komentář