0 0
Čočka na kyselo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 g předvařená čočka
1 cibule
hl.mouka
olej
1-2 lžičky ocet
maggi
sůl
pepř

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Čočka na kyselo

  • 40 minut
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share
  1. Dáme do hrnce vařit vodu.
  2. Do vroucí vody hodíme požadované množství čočky a za občasného míchání vaříme dle návodu asi 15 min.(pokud je čočka nepředvařená, nejdříve ji na 1/2 hodiny namočíme a vaříme do změknutí).
  3. Mezi tím si nakrájíme na drobno cibuli. Smažíme dozlatova a poté zaprášíme moukou, zakápneme octem a přelijeme trochou vody z čočky, aby nám vznikla jíška.
  4. Uvařenou čočku zahustíme jíškou a dle chuti opepříme, osolíme a pro chuť kápneme pár kapek maggi.
  5. Čočku podáváme s párkem, volským okem, kyselou okurkou a jako přílohu chléb.

Steps

1
Done
10 min

Dáme do hrnce vařit vodu.

2
Done
15 min

Do vroucí vody hodíme požadované množství čočky a za občasného míchání vaříme dle návodu asi 15 min.(pokud je čočka nepředvařená, nejdříve ji na 1/2 hodiny namočíme a vaříme do změknutí).

3
Done
10

Mezi tím si nakrájíme na drobno cibuli. Smažíme dozlatova a poté zaprášíme moukou, zakápneme octem a přelijeme trochou vody z čočky, aby nám vznikla jíška.

4
Done
5

Uvařenou čočku zahustíme jíškou a dle chuti opepříme, osolíme a pro chuť kápneme pár kapek maggi.

5
Done

Čočku podáváme s párkem, volským okem, kyselou okurkou a jako přílohu chléb.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Játra na červeném víně s jablky restovanými na medu
next
Domácí gerve
previous
Játra na červeném víně s jablky restovanými na medu
next
Domácí gerve

Add Your Comment