0 0
Špagety alla carbonara

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 balení špagety
400 g pancetta neb jiná slanina
7 ks žloutky
150 g parmazán
olej
voda
pepř
sůl

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Špagety alla carbonara

  • 35 minut
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share
  1. Na troše olivového oleje si orestujeme pancettu. Pokud nemáme, použijeme jinou slaninu, kterou jsme nakrájeli na menší kostky nebo nudličky.
  2. Restujeme, dokud slanina není krásně opečená do křupava.
  3. Mezi tím si v osolené vodě, do které jsme kápli trochu oleje uvaříme těstoviny al dente, což po italsku znamená „na skus“ nebo „na zub“.
  4. Špagety přihodíme na pánev ke slanině a proházíme.
  5. Do misky si nastrouháme na jemném struhadle parmazán, přidáme žloutky, opepříme,můžeme přidat naběračku vody, ve kterých jsme vařili špagety a vyšleháme. Podotýkám nepřidáváme v žádném případě smetanu. Smetana se při přípravě špaget alla carbonara nepoužívá!
  6. Nakonec mimo plamen ještě do teplých špaget vmícháme směs parmazánu a žloutků.

Steps

1
Done
5 min.

Na troše olivového oleje si orestujeme pancettu. Pokud nemáme, použijeme jinou slaninu,kterou jsme nakrájeli na menší kostky nebo nudličky.

2
Done
10 min.

Restujeme, dokud slanina není krásně opečená do křupava.

3
Done
6 min.

Mezi tím si v osolené vodě, do které jsme kápli trochu oleje uvaříme těstoviny al dente, což po italsku znamená "na skus" nebo "na zub".

4
Done
7 min.

Špagety přihodíme na pánev ke slanině a proházíme.

5
Done
5 min.

Do misky si nastrouháme na jemném struhadle parmazán, přidáme žloutky, opepříme, můžeme přidat naběračku vody, ve kterých jsme vařili špagety a vyšleháme. Podotýkám nepřidáváme v žádném případě smetanu. Smetana se při přípravě špaget alla carbonara nepoužívá!

6
Done
2 min.

Nakonec mimo plamen ještě do teplých špaget vmícháme směs parmazánu a žloutků.

7
Done

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Lokše s povidly a mákem
next
Ukrajinský boršč
previous
Lokše s povidly a mákem
next
Ukrajinský boršč

Add Your Comment