Ingredients
-
1 balení špagety
-
400 g pancetta neb jiná slanina
-
7 ks žloutky
-
150 g parmazán
-
olej
-
voda
-
pepř
-
sůl
Directions
- Na troše olivového oleje si orestujeme pancettu. Pokud nemáme, použijeme jinou slaninu, kterou jsme nakrájeli na menší kostky nebo nudličky.
- Restujeme, dokud slanina není krásně opečená do křupava.
- Mezi tím si v osolené vodě, do které jsme kápli trochu oleje uvaříme těstoviny al dente, což po italsku znamená „na skus“ nebo „na zub“.
- Špagety přihodíme na pánev ke slanině a proházíme.
- Do misky si nastrouháme na jemném struhadle parmazán, přidáme žloutky, opepříme,můžeme přidat naběračku vody, ve kterých jsme vařili špagety a vyšleháme. Podotýkám nepřidáváme v žádném případě smetanu. Smetana se při přípravě špaget alla carbonara nepoužívá!
- Nakonec mimo plamen ještě do teplých špaget vmícháme směs parmazánu a žloutků.
Steps
1
Done
5 min.
|
|
2
Done
10 min.
|
|
3
Done
6 min.
|
|
4
Done
7 min.
|
|
5
Done
5 min.
|
|
6
Done
2 min.
|
|
7
Done
|