Ingredients
-
3 ks červená řepa
-
1/2 menší hlávky hlávkové zelí
-
2 ks rajčata
-
4 ks brambory
-
2 ks mrkev
-
2 ks petržel
-
1 ks cibule
-
2 ks bobkový list
-
4 kuličky Nové koření
-
lžíce ocet
-
dle chuti cukr moučka
-
sůl
-
pepř
Directions
- Vepřové maso umyjeme vodou a nakrájíme na menší kousky.
- Do hrnce dáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, přihodíme kousky masa, osolíme, přidáme bobkový list a nové koření.
- Červenou řepu oškrábeme, nakrájíme na kostky a do samostatného hrnce dáme vařit do měkka.
- Zelí můžeme použít červené, ale i bíle. Krájíme tak, že sesekáváme rohy, aby nudličky nebyly moc dlouhé.
- Uvařenou kořenovou zeleninu vyjmeme a přisypeme zelí s bramborami nakrájenými na kostky.
- Do vody si dáme spařit rajčata, aby se nám dobře loupala. Oloupaná pak nakrájíme na kostky a přihodíme do hrnce se zelím. Nakonec přidáme i uvařenou červenou řepu, pokrájenou kořenovou zeleninu a ochutíme. Polévka by měla být sladkokyselá. Ochutíme octem i cukrem, popřípadě dosolíme a dopepříme. Boršč se již nezahušťuje.
- Podáváme spolu se zakysanou smetanou.
Steps
1
Done
5 min.
|
|
2
Done
20 min.
|
|
3
Done
40 min.
|
|
4
Done
10 min.
|
|
5
Done
5 min.
|
|
6
Done
15 min.
|
Do vody si dáme spařit rajčata, aby se nám dobře loupala. Oloupaná pak nakrájíme na kostky a přihodíme do hrnce se zelím. Nakonec přidáme i uvařenou červenou řepu, pokrájenou kořenovou zeleninu a ochutíme. Polévka by měla být sladkokyselá. Ochutíme octem i cukrem, popřípadě dosolíme a dopepříme. Boršč se již nezahušťuje. |
7
Done
|