Ingredients
-
8 ks brambory
-
500 g mleté maso
-
1 ks červená paprika
-
střední cibule
-
2 ks rajčata
-
1 plechovka fazole v rajčatové šťávě
-
2 stroužky česnek
-
200 ml hovězí vývar
-
olivový olej
-
2 balení plátky Eidamu
-
1 balení chedar
-
sůl
-
pepř
-
kari
-
špetka chilli koření
Directions
Mexická kuchyně je známa různorodými chutěmi, barevností jídel a množstvím koření a přísad. Typickými surovinami mexické kuchyně jsou fazole, kukuřice a chilli papričky. V našem receptu jsme připravili zapečené brambory na mexický způsob.
- Brambory očistíme a nařízneme zářezy po celé délce, ale nedokrojíme, aby se nám brambora nerozpadla. Můžeme si pomoci dvěmi vařečkami.
- Brambory poskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme olivovým olejem a osolíme. Dáme péct na hodinu při 150 °C.
- Papriku nakrájíme na kostičky a dáme restovat spolu s nadrobno nakrájenou cibulkou a prolisovaným česnekem.
- Přidáme mleté maso a až zhnědne přisypeme najemno nakrájená rajčata a fazole. Osolíme, opepříme, posypeme kari kořením a špetkou chilli.
- Ke konci zalijeme hovězím vývarem a ještě chvíli restujeme.
- Do zářezů vychladlých brambor vložíme plátek sýru, směsí zalijeme brambory a polžíme na ně plátky chedaru. A dáme zapéct dokud se směs s brambory nezapeče a sýr se nerozpustí.
Steps
1
Done
5 min.
|
|
2
Done
1 hod.
|
|
3
Done
5 min.
|
|
4
Done
35 min.
|
|
5
Done
10 min.
|
|
6
Done
15 min.
|
|
7
Done
|