Ingredients
-
600 g uzené maso
-
2 balení kysané zelí
-
1 ks cibule
-
2 balení těsto na halušky
-
olej
-
sůl
Directions
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky.
- Na oleji necháme zesklovatět.
- Uzené nakrájíme na středně velké kostičky a přidáme k cibulce.
- Když je maso pěkně opečené, přidáme zelí. Můžeme přidat i část šťávy se zelí a počkáme, až se voda vypaří.
- Poté si přichystáme těsto na halušky, podle návodu nebo si můžeme bramborové těsto udělat doma. My jsme použili polotovar přímo na halušky. Sypké těsto zalijeme vodou, uhněteme a necháme odpočinout.
- Nakonec přes sítko na halušky, protlačujeme těsto do vroucí osolené vody.
- Halušky vařte cca 5 – 7 minut nebo jak je uvedeno na obale, pak přeceďte přes sítko a dejte do mísy. Můžete smíchat s připraveným uzeným a zelím. Podle chuti můžeme dosolit.
- Dobrou chuť!
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
|
3
Done
|
|
4
Done
|
|
5
Done
|
|
6
Done
|
|
7
Done
|
|
8
Done
|