Ingredients
-
0,5 l hovězí vývar
-
1 ks cibule
-
2 stroužky česnek
-
1 dcl bílé víno
-
1 - 2 lžičky cukr moučka
-
vegeta
-
sojová omáčka
-
300 g čínská mražená zelenina
-
škrobová moučka
-
1 lžíce bílý vinný ocet
-
8 ks rýžový papír
-
sůl
-
olej
-
voda
Directions
Asijská omáčka:
Do silného hovězího vývaru přidáme pokrájenou cibuli, stroužky česneku, víno, cukr, vinný ocet, sójovou omáčku a vegetu. Vaříme pod pokličkou 20 minut. Poté scedíme a zahustíme škrobovou moučkou rozpuštěnou v trošce vody.
Závitky:
- Čínskou mraženou zeleninovou směs krátce opražíme na pánvi, osolíme a dochutíme sójovou omáčkou.
- Každý rýžový papír zvlhčíme v misce s vodou a počkáme až změkne, aby se nám nepolámal. Na kraj dáme 3 lžíce zeleniny a jednu krabí tyčinku a zabalíme. Nejdříve ohneme kraje přes sebe tak cca 1 centimetr a pak svineme do ruličky.
- Závitky osmažíme na oleji dozlatova z každé strany.
- Podáváme s asijskou omáčkou.
Steps
1
Done
15 min.
|
Asijská omáčka: |
2
Done
6 min.
|
Závitky: |
3
Done
10 min.
|
|
4
Done
15 min.
|
|
5
Done
|