0 0
Uzené s omáčkou z řapíkatého celeru

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 stonky řapíkatý celer
2 ks mrkev
250 ml smetana na vaření
500 g uzené maso
200 g máslo
hl. mouka
muškátový oříšek
zázvor
pepř
sůl

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Uzené s omáčkou z řapíkatého celeru

  • 1 hodina
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share
  1. Řapíkatý celer si nakrájíme na kostky.
  2. Mrkev na kolečka a chvíli restaujeme na rozpuštěném másle.
  3. Na zeleninu položíme maso, aby zachytila vůni a chuť uzeného.
  4. Vyjmeme, zalijeme vodou a vaříme do měkka.
  5. Zeleninu rozmixujeme, zalijeme smetanou a zahustíme dle potřeby jíškou. Osolíme, přidáme muškátový oříšek a špetku zázvoru. Můžeme i opepřit.
  6. Podáváme s knedlíkem.

Steps

1
Done
2 min.

Řapíkatý celer si nakrájíme na kostky.

2
Done
7 min.

Mrkev na kolečka a chvíli restaujeme na rozpuštěném másle.

3
Done
10 min.

Na zeleninu položíme maso, aby zachytila vůni a chuť uzeného.

4
Done
35 min.

Vyjmeme, zalijeme vodou a vaříme do měkka.

5
Done
6 min.

Zeleninu rozmixujeme, zalijeme smetanou a zahustíme dle potřeby jíškou. Osolíme, přidáme muškátový oříšek a špetku zázvoru. Můžeme i opepřit.

6
Done

Podáváme s knedlíkem.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Honzovy buchty
next
Pohádkový závin z listového těsta
previous
Honzovy buchty
next
Pohádkový závin z listového těsta

Add Your Comment