Ingredients
-
4 stonky řapíkatý celer
-
2 ks mrkev
-
250 ml smetana na vaření
-
500 g uzené maso
-
200 g máslo
-
hl. mouka
-
muškátový oříšek
-
zázvor
-
pepř
-
sůl
Directions
- Řapíkatý celer si nakrájíme na kostky.
- Mrkev na kolečka a chvíli restaujeme na rozpuštěném másle.
- Na zeleninu položíme maso, aby zachytila vůni a chuť uzeného.
- Vyjmeme, zalijeme vodou a vaříme do měkka.
- Zeleninu rozmixujeme, zalijeme smetanou a zahustíme dle potřeby jíškou. Osolíme, přidáme muškátový oříšek a špetku zázvoru. Můžeme i opepřit.
- Podáváme s knedlíkem.
Steps
1
Done
2 min.
|
|
2
Done
7 min.
|
|
3
Done
10 min.
|
|
4
Done
35 min.
|
|
5
Done
6 min.
|
|
6
Done
|