Suroviny
-
1 cibule
-
600 g vepřové maso
-
7- 8 rajčata
-
100 g špek
-
1 litr masový vývar
-
2 -3 bobkový list
-
4 -5 Nové koření
-
1 celá skořice
-
5 hřebíček
-
200 g kořenová zelenina(mrkev, petržel)
-
80 g máslo
-
cukr moučka
-
olej
-
hl.mouka
-
voda
Instrukce
- Nakrájíme si na drobno cibulku a zpěníme v hrnci na oleji.
- Vepřové maso na ní orestujeme ze všech stran a dáme stranou.
- Špek pokrájíme na kostičky a orestujeme ve výpeku. Přidáme ostrouhanou mrkev a petržel. Koření pepř, nové koření, bobkový list a restujeme.
- Umytá rajčata překrojíme na půlku, přidáme do hrnce a zalijeme masovým vývarem. Přidáme kousek celé skořice a hřebíček.
- Zbytek hrnce dolijeme vodou, vložíme nakrájené maso a dusíme do měkka.
- Maso vyjmeme, omáčku propasírujeme, přidáme 80 dkg másla a dochutíme cukrem a zahustíme jíškou.
- Podáváme s knedlíkem.
Kroky:
1
hotovo
5 min.
|
|
2
hotovo
5 min.
|
|
3
hotovo
8 min.
|
|
4
hotovo
5 min.
|
|
5
hotovo
30 min.
|
|
6
hotovo
15 min.
|
|
7
hotovo
|