0 0
Rajská omáčka z čerstvých rajčat

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rajská omáčka z čerstvých rajčat

  • 1 hodina 8 minut
  • porcí: 4
  • těžké

Suroviny

Instrukce

Sdílet
  1. Nakrájíme si na drobno cibulku a zpěníme v hrnci na oleji.
  2. Vepřové maso na ní orestujeme ze všech stran a dáme stranou.
  3. Špek pokrájíme na kostičky a orestujeme ve výpeku. Přidáme ostrouhanou mrkev a petržel. Koření pepř, nové koření, bobkový list a restujeme.
  4. Umytá rajčata překrojíme na půlku, přidáme do hrnce a zalijeme masovým vývarem. Přidáme kousek celé skořice a hřebíček.
  5. Zbytek hrnce dolijeme vodou, vložíme nakrájené maso a dusíme do měkka.
  6. Maso vyjmeme, omáčku propasírujeme, přidáme 80 dkg másla a dochutíme cukrem a zahustíme jíškou.
  7. Podáváme s knedlíkem.

Kroky:

1
hotovo
5 min.

Nakrájíme si na drobno cibulku a zpěníme v hrnci na oleji.

2
hotovo
5 min.

Vepřové maso na ní orestujeme ze všech stran a dáme stranou.

3
hotovo
8 min.

Špek pokrájíme na kostičky a orestujeme ve výpeku. Přidáme ostrouhanou mrkev a petržel. Koření pepř, nové koření, bobkový list a restujeme.

4
hotovo
5 min.

Umytá rajčata překrojíme na půlku, přidáme do hrnce a zalijeme masovým vývarem. Přidáme kousek celé skořice a hřebíček.

5
hotovo
30 min.

Zbytek hrnce dolijeme vodou, vložíme nakrájené maso a dusíme do měkka.

6
hotovo
15 min.

Maso vyjmeme, omáčku propasírujeme, přidáme 80 dkg másla a dochutíme cukrem a zahustíme jíškou.

7
hotovo

Podáváme s knedlíkem.

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Bramboráčky se sýrem
další
Hornické řízky
předchozí
Bramboráčky se sýrem
další
Hornické řízky

Přidejte komentář