0 0
Rajská omáčka z čerstvých rajčat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rajská omáčka z čerstvých rajčat

  • 1 hodina 8 minut
  • Serves 4
  • Hard

Ingredients

Directions

Share
  1. Nakrájíme si na drobno cibulku a zpěníme v hrnci na oleji.
  2. Vepřové maso na ní orestujeme ze všech stran a dáme stranou.
  3. Špek pokrájíme na kostičky a orestujeme ve výpeku. Přidáme ostrouhanou mrkev a petržel. Koření pepř, nové koření, bobkový list a restujeme.
  4. Umytá rajčata překrojíme na půlku, přidáme do hrnce a zalijeme masovým vývarem. Přidáme kousek celé skořice a hřebíček.
  5. Zbytek hrnce dolijeme vodou, vložíme nakrájené maso a dusíme do měkka.
  6. Maso vyjmeme, omáčku propasírujeme, přidáme 80 dkg másla a dochutíme cukrem a zahustíme jíškou.
  7. Podáváme s knedlíkem.

Steps

1
Done
5 min.

Nakrájíme si na drobno cibulku a zpěníme v hrnci na oleji.

2
Done
5 min.

Vepřové maso na ní orestujeme ze všech stran a dáme stranou.

3
Done
8 min.

Špek pokrájíme na kostičky a orestujeme ve výpeku. Přidáme ostrouhanou mrkev a petržel. Koření pepř, nové koření, bobkový list a restujeme.

4
Done
5 min.

Umytá rajčata překrojíme na půlku, přidáme do hrnce a zalijeme masovým vývarem. Přidáme kousek celé skořice a hřebíček.

5
Done
30 min.

Zbytek hrnce dolijeme vodou, vložíme nakrájené maso a dusíme do měkka.

6
Done
15 min.

Maso vyjmeme, omáčku propasírujeme, přidáme 80 dkg másla a dochutíme cukrem a zahustíme jíškou.

7
Done

Podáváme s knedlíkem.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Bramboráčky se sýrem
next
Hornické řízky
previous
Bramboráčky se sýrem
next
Hornické řízky

Add Your Comment