0 0
Bramboračka s cheddarem

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
30 dkg slanina
1-2 střední cibule
1,2 kg brambory
2 hrnky mléko
2 hrnky kuřecí vývar
kelímek zakysaná smetana
čerstvý tymián
hrst sušený tymián
30 dkg máslo
na zaprášení hl. mouka
sůl
pepř

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bramboračka s cheddarem

  • 1hodina 8 minut
  • porcí: 4
  • jednoduché

Suroviny

Instrukce

Sdílet
  1. Slaninu nakrájíme na kostičky.
  2. Opečeme na sucho, sama pustí mastné.
  3. Vyjmeme a na výpeku spolu s máslem smažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme čerstvý tymián a smažíme do sklovatění.
  4. Zasypeme moukou a usmažíme jíšku, kterou zalijeme dvěma hrnky kuřecího vývaru a dvěma hrnky teplého mléka.
  5. Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kostky a nasypeme do hrnce.
  6. Osolíme, opepříme a vaříme do změknutí brambor. Vaříme na minimum a často mícháme, aby se nám polévka nepřichytávala.
  7. Nakonec přidáme nastrouhaný sýr gouda a buď strouhaný a nebo na kostičky nakrájený cheddar a zakysanou smetanu.
  8. Servírujeme s kouksy cheddaru a pažitkou.

Kroky:

1
hotovo
5 min

Slaninu nakrájíme na kostičky.

2
hotovo
8 min

Opečeme na sucho, sama pustí mastné.

3
hotovo
10 min

Vyjmeme a na výpeku spolu s máslem smažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme čerstvý tymián a smažíme do sklovatění.

4
hotovo
5 min

Zasypeme moukou a usmažíme jíšku, kterou zalijeme dvěma hrnky kuřecího vývaru a dvěma hrnky teplého mléka.

5
hotovo
5 min

Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kostky a nasypeme do hrnce.

6
hotovo
30 min

Osolíme, opepříme a vaříme do změknutí brambor. Vaříme na minimum a často mícháme, aby se nám polévka nepřichytávala.

7
hotovo
5 min

Nakonec přidáme nastrouhaný sýr gouda a buď strouhaný a nebo na kostičky nakrájený cheddar a zakysanou smetanu.

8
hotovo

Servírujeme s kouksy cheddaru a pažitkou.

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Hovězí na divoko se šípkovou omáčkou a paifalským knedlíkem
další
Valašská kyselica
předchozí
Hovězí na divoko se šípkovou omáčkou a paifalským knedlíkem
další
Valašská kyselica

Přidejte komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here