Ingredients
-
500 g vepřové maso
-
4-5 ks žampiony
-
300 g sýr Eidam
-
1ks střední cibule
-
petrželová nať
-
majoránka
-
Provensálské koření
-
sůl
-
pepř
-
hl. mouka
-
vejce
-
5 ks brambory
Directions
- Vepřové řízky umyjeme, osolíme, opepříme, nařízneme a naklepeme ze všech stran.
- Cibulku nakrájenou na kostičky orestujeme na pánvi dozlatova. Přidáme žampiony a chvíli dusíme. Nakonec přidáme bylinky a nastrouhaný sýr.
- Maso naplníme směsí.
- Brambory nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme z nich vodu, vajíčko rozšleháme, do další misky dáme hladkou mouku a začneme obalovat. Nejdříve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhaných bramborách.
- Smažíme na oleji dozlatova.
Steps
1
Done
5 min.
|
|
2
Done
20 min.
|
|
3
Done
10 min.
|
|
4
Done
15 min.
|
|
5
Done
20 min.
|