0 0
Polévka z dýně Hokkaido

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g Dýně Hokkaido
600 ml hovězí vývar
150-200 ml smetana ke šlehání
2 lžíce zakysaná smetana
2 stroužky česnek
1 ks cibule
bobkový list
muškátový oříšek
pepř
sůl
máslo

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polévka z dýně Hokkaido

  • 45 minut
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share
  1. Na drobno nakrájenou cibulku si necháme zesklovatět na kousku másla.
  2. Očištěnou dýni Hokkaido nakrájíme na kostky ( nemusíme loupat, jiné dýně ano), hodíme k cibulce a osmahneme ze všech stran.
  3. Zalijeme hovězím vývarem, přidáme bobkový list, osolíme a vaříme do měkka.
  4. Odstavíme a rozmixujeme. Přidáme česnek a smetanu na šlehání, nastrouhaný muškátový oříšek, opepříme a dosolíme, můžeme přidat i rozemnutou špetku chilli papričky. Ještě chvíli povaříme a můžeme odstavit.
  5. Podáváme s nočkem zakysané smetany, ozdobenou dýňovými semínky a petrželkou. Můžeme přidat i krutony.

Steps

1
Done
5 min.

Na drobno nakrájenou cibulku si necháme zesklovatět na kousku másla.

2
Done
10 min.

Očištěnou dýni Hokkaido nakrájíme na kostky ( nemusíme loupat, jiné dýně ano), hodíme k cibulce a osmahneme ze všech stran.

3
Done
25 min.

Zalijeme hovězím vývarem, přidáme bobkový list, osolíme a vaříme do měkka.

4
Done
5 min.

Odstavíme a rozmixujeme. Přidáme česnek a smetanu na šlehání, nastrouhaný muškátový oříšek, opepříme a dosolíme, můžeme přidat i rozemnutou špetku chilli papričky. Ještě chvíli povaříme a můžeme odstavit.

5
Done

Podáváme s nočkem zakysané smetany, ozdobenou dýňovými semínky a petrželkou. Můžeme přidat i krutony.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Karbanátky plněné hermelínem
next
Pstřeň dubový v červené omáčce s těstovinami
previous
Karbanátky plněné hermelínem
next
Pstřeň dubový v červené omáčce s těstovinami

Add Your Comment