Ingredients
-
500 g Dýně Hokkaido
-
600 ml hovězí vývar
-
150-200 ml smetana ke šlehání
-
2 lžíce zakysaná smetana
-
2 stroužky česnek
-
1 ks cibule
-
bobkový list
-
muškátový oříšek
-
pepř
-
sůl
-
máslo
Directions
- Na drobno nakrájenou cibulku si necháme zesklovatět na kousku másla.
- Očištěnou dýni Hokkaido nakrájíme na kostky ( nemusíme loupat, jiné dýně ano), hodíme k cibulce a osmahneme ze všech stran.
- Zalijeme hovězím vývarem, přidáme bobkový list, osolíme a vaříme do měkka.
- Odstavíme a rozmixujeme. Přidáme česnek a smetanu na šlehání, nastrouhaný muškátový oříšek, opepříme a dosolíme, můžeme přidat i rozemnutou špetku chilli papričky. Ještě chvíli povaříme a můžeme odstavit.
- Podáváme s nočkem zakysané smetany, ozdobenou dýňovými semínky a petrželkou. Můžeme přidat i krutony.
Steps
1
Done
5 min.
|
|
2
Done
10 min.
|
|
3
Done
25 min.
|
|
4
Done
5 min.
|
|
5
Done
|