Suroviny
-
1 ks bílé zelí (hlávka)
-
500 g mleté maso
-
120 g uzený sýr
-
2 ks rajčata v plechovce
-
200 g anglická slanina
-
1 ks cibule
-
ocet
-
4 ks bobkový list
-
kopr
-
sůl
-
pepř
-
2 hrnky hl.mouka
-
1 lžička sušené droždí
-
1 špetka cukr moučka
-
1/4 voda
-
1 lžička máslo
-
2 lžíce bílý jogurt
Instrukce
- Zelí dáme spařit do osolené a trochu okyselené vody.
- Pak opatrně nožem sloupneme listy a vyřízneme silná žebra. Takto přichystané a vláčné listy dáme stranou.
- Mleté maso smícháme s předvařenou rýží, kterou jsme vařily spolu s cibulí, a s nastrouhaným uzeným sýrem. Osolíme, opepříme, můžeme dochutit i červenou paprikou nebo vegetou.
- Dno pekáče pokryjeme plátky anglické slaniny a bobkovým listem. Zelný list naplníme směsí z mletého masa, stočíme a položíme do pekáče. Pečeme při 150°C cca 40 minut dle typu trouby.
- Přibližně po 10 minutách je přelijte drcenýmy rajčaty a nasekaným koprem nahrubo.
- Indický chleba připravíme tak, že si uděláme kvásek. Do misky dáme droždí, cukr a zakápneme dvěma lžícemi vlažné vody.
- Do mouky přidáme sůl a smícháme s rozpuštěným máslem a jogurtem. Přilijeme hotový kvásek a zpracujeme těsto. Vyvalímě placky a dáme do rozpalené trouby péct na plechu s pečícím papírem na 180°C cca 5-6 minut.
- Dobrou chuť.
Kroky:
1
hotovo
15 min.
|
|
2
hotovo
3 min.
|
|
3
hotovo
10 min.
|
|
4
hotovo
45 min.
|
|
5
hotovo
|
|
6
hotovo
10 min.
|
|
7
hotovo
6 min.
|
|
8
hotovo
|
|
9
hotovo
|