0 0
Balkánská sarma s indickým chlebem Naan

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
1 ks bílé zelí (hlávka)
500 g mleté maso
120 g uzený sýr
2 ks rajčata v plechovce
200 g anglická slanina
1 ks cibule
ocet
4 ks bobkový list
kopr
sůl
pepř
2 hrnky hl.mouka
1 lžička sušené droždí
1 špetka cukr moučka
1/4 voda
1 lžička máslo
2 lžíce bílý jogurt

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Balkánská sarma s indickým chlebem Naan

  • 1 hodina 29 minut
  • porcí: 4
  • střední

Suroviny

Instrukce

Sdílet
  1. Zelí dáme spařit do osolené a trochu okyselené vody.
  2. Pak opatrně nožem sloupneme listy a vyřízneme silná žebra. Takto přichystané a vláčné listy dáme stranou.
  3. Mleté maso smícháme s předvařenou rýží, kterou jsme vařily spolu s cibulí, a s nastrouhaným uzeným sýrem. Osolíme, opepříme, můžeme dochutit i červenou paprikou nebo vegetou.
  4. Dno pekáče pokryjeme plátky anglické slaniny a bobkovým listem. Zelný list naplníme směsí z mletého masa, stočíme a položíme do pekáče. Pečeme při 150°C cca 40 minut dle typu trouby.
  5. Přibližně po 10 minutách je přelijte drcenýmy rajčaty a nasekaným koprem nahrubo.
  6. Indický chleba připravíme tak, že si uděláme kvásek. Do misky dáme droždí, cukr a zakápneme dvěma lžícemi vlažné vody.
  7. Do mouky přidáme sůl a smícháme s rozpuštěným máslem a jogurtem. Přilijeme hotový kvásek a zpracujeme těsto. Vyvalímě placky a dáme do rozpalené trouby péct na plechu s pečícím papírem na 180°C cca 5-6 minut.
  8. Dobrou chuť.

Kroky:

1
hotovo
15 min.

Zelí dáme spařit do osolené a trochu okyselené vody.

2
hotovo
3 min.

Pak opatrně nožem sloupneme listy a vyřízneme silná žebra. Takto přichystané a vláčné listy dáme stranou.

3
hotovo
10 min.

Mleté maso smícháme s předvařenou rýží, kterou jsme vařily spolu s cibulí, a s nastrouhaným uzeným sýrem. Osolíme, opepříme, můžeme dochutit i červenou paprikou nebo vegetou.

4
hotovo
45 min.

Dno pekáče pokryjeme plátky anglické slaniny a bobkovým listem. Zelný list naplníme směsí z mletého masa, stočíme a položíme do pekáče. Pečeme při 150°C cca 40 minut dle typu trouby.

5
hotovo

Přibližně po 10 minutách je přelijte drcenýmy rajčaty a nasekaným koprem nahrubo.

6
hotovo
10 min.

Indický chleba připravíme tak, že si uděláme kvásek. Do misky dáme droždí, cukr a zakápneme dvěma lžícemi vlažné vody.

7
hotovo
6 min.

Do mouky přidáme sůl a smícháme s rozpuštěným máslem a jogurtem. Přilijeme hotový kvásek a zpracujeme těsto. Vyvalímě placky a dáme do rozpalené trouby péct na plechu s pečícím papírem na 180°C cca 5-6 minut.

8
hotovo

Po upečení potřeme rozpuštěným máslem. Já ještě posypala sušeným medvědím česnekem.

9
hotovo

Dobrou chuť.

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Ovocné košíčky s vanilkovým krémem
další
Losos v teriyaki omáčce s pak choi a paprikami
předchozí
Ovocné košíčky s vanilkovým krémem
další
Losos v teriyaki omáčce s pak choi a paprikami

Přidejte komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here