0 0
Květáková krémová polévka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500g květák
1 větší brambora
1 ks cibule
30 g máslo
1 kelímek smetana na vaření
1 litr zeleninový vývar
2 ks bobkový list
3 kuličky Nové koření
sůl
pepř
muškátový oříšek

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Květáková krémová polévka

  • 29 minut
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share
  1. Cibuli nakrájíme na kostičky.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo a na něm cibuli opražíme.
  3. Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostky, přidáme k cibulce.
  4. Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme bobkový list, nové koření, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme menší růžičky květáku.
  5. Když je květák uvařený, pár růžiček dáme bokem a zbytek rozmixujeme dohladka, odložený květák vrátíme zpět na ozdobu. Nakonec zalijeme smetanou nebo mlékem.
  6. Podáváme se špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.

Steps

1
Done
2 min.

Cibuli nakrájíme na kostičky.

2
Done
5 min.

V hrnci rozehřejeme máslo a na něm cibuli opražíme.

3
Done
2 min.

Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostky, přidáme k cibulce.

4
Done
5 min.

Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme bobkový list, nové koření, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme menší růžičky květáku.

5
Done
15 min.

Když je květák uvařený, pár růžiček dáme bokem a zbytek rozmixujeme dohladka, odložený květák vrátíme zpět na ozdobu. Nakonec zalijeme smetanou nebo mlékem.

6
Done

Podáváme se špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tvarohovo-pudinkový hrníčkový dezert
next
Vepřové nudličky v pivní omáčce
previous
Tvarohovo-pudinkový hrníčkový dezert
next
Vepřové nudličky v pivní omáčce

Add Your Comment