Ingredients
-
500g květák
-
1 větší brambora
-
1 ks cibule
-
30 g máslo
-
1 kelímek smetana na vaření
-
1 litr zeleninový vývar
-
2 ks bobkový list
-
3 kuličky Nové koření
-
sůl
-
pepř
-
muškátový oříšek
Directions
- Cibuli nakrájíme na kostičky.
- V hrnci rozehřejeme máslo a na něm cibuli opražíme.
- Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostky, přidáme k cibulce.
- Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme bobkový list, nové koření, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme menší růžičky květáku.
- Když je květák uvařený, pár růžiček dáme bokem a zbytek rozmixujeme dohladka, odložený květák vrátíme zpět na ozdobu. Nakonec zalijeme smetanou nebo mlékem.
- Podáváme se špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.
Steps
1
Done
2 min.
|
|
2
Done
5 min.
|
|
3
Done
2 min.
|
|
4
Done
5 min.
|
|
5
Done
15 min.
|
|
6
Done
|