0 0
Chipsy z červené řepy

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
4 ks červená řepa
olivový olej
pepř

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chipsy z červené řepy

  • 5 hodin 12 minut
  • porcí: 50
  • jednoduché

Suroviny

Instrukce

Sdílet
  1. Málokoho asi napadne, jak je červená řepa výbornou a zdravou zeleninou pro náš organismus. Jsou v ní obsažené vitamíny B, C a mnoho dalších minerálů jako hořčík, draslík, železo atd. Červená řepa podporuje růst buněk, aktivuje tvorbu červených krvinek a zbavuje náš mozek jedovatých látek. Dá se připravit na několik způsobů, například při přípravě smoothie, do pomazánek nebo zavařit. V našem případě jsme vyzkoušeli recept pro milovníky chipsů, avšak v zdravější úpravě. Červenou řepu v první řadě oloupeme.
  2. Na prkýnku nakrájíme na co nejtenčí plátky.
  3. Plátky řepy poskládáme buď na plech s pečícím papírem a nebo na pláty do sušičky a potřeme olivovým olejem s trochou pepře. V našem případě jsme použili sušičku.
  4. V troubě pečeme při 130 °C. V sušičce dokud nejsou lupínky křehké a křupavé. Délka pečení závisí na tloušťce jednotlivých plátků.
  5. Dobré mlsání!

Kroky:

1
hotovo
2 min.

Málokoho asi napadne, jak je červená řepa výbornou a zdravou zeleninou pro náš organismus. Jsou v ní obsažené vitamíny B, C a mnoho dalších minerálů jako hořčík, draslík, železo atd. Červená řepa podporuje růst buněk, aktivuje tvorbu červených krvinek a zbavuje náš mozek jedovatých látek. Dá se připravit na několik způsobů, například při přípravě smoothie, do pomazánek nebo zavařit. V našem případě jsme vyzkoušeli recept pro milovníky chipsů, avšak v zdravější úpravě. Červenou řepu v první řadě oloupeme.

2
hotovo
5 min.

Na prkýnku nakrájíme na co nejtenčí plátky.

3
hotovo
5 min.

Plátky řepy poskládáme buď na plech s pečícím papírem a nebo na pláty do sušičky a potřeme olivovým olejem s trochou pepře.

4
hotovo
5 hod.

V troubě pečeme při 130 °C. V sušičce dokud nejsou lupínky křehké a křupavé. Délka pečení závisí na tloušťce jednotlivých plátků.

5
hotovo

Dobré mlsání!

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Makrela po balkánsku
další
Špízy z vepřové panenky
předchozí
Makrela po balkánsku
další
Špízy z vepřové panenky

Přidejte komentář