0 0
Chipsy z červené řepy

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 ks červená řepa
olivový olej
pepř

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chipsy z červené řepy

  • 5 hodin 12 minut
  • Serves 50
  • Easy

Ingredients

Directions

Share
  1. Málokoho asi napadne, jak je červená řepa výbornou a zdravou zeleninou pro náš organismus. Jsou v ní obsažené vitamíny B, C a mnoho dalších minerálů jako hořčík, draslík, železo atd. Červená řepa podporuje růst buněk, aktivuje tvorbu červených krvinek a zbavuje náš mozek jedovatých látek. Dá se připravit na několik způsobů, například při přípravě smoothie, do pomazánek nebo zavařit. V našem případě jsme vyzkoušeli recept pro milovníky chipsů, avšak v zdravější úpravě. Červenou řepu v první řadě oloupeme.
  2. Na prkýnku nakrájíme na co nejtenčí plátky.
  3. Plátky řepy poskládáme buď na plech s pečícím papírem a nebo na pláty do sušičky a potřeme olivovým olejem s trochou pepře. V našem případě jsme použili sušičku.
  4. V troubě pečeme při 130 °C. V sušičce dokud nejsou lupínky křehké a křupavé. Délka pečení závisí na tloušťce jednotlivých plátků.
  5. Dobré mlsání!

Steps

1
Done
2 min.

Málokoho asi napadne, jak je červená řepa výbornou a zdravou zeleninou pro náš organismus. Jsou v ní obsažené vitamíny B, C a mnoho dalších minerálů jako hořčík, draslík, železo atd. Červená řepa podporuje růst buněk, aktivuje tvorbu červených krvinek a zbavuje náš mozek jedovatých látek. Dá se připravit na několik způsobů, například při přípravě smoothie, do pomazánek nebo zavařit. V našem případě jsme vyzkoušeli recept pro milovníky chipsů, avšak v zdravější úpravě. Červenou řepu v první řadě oloupeme.

2
Done
5 min.

Na prkýnku nakrájíme na co nejtenčí plátky.

3
Done
5 min.

Plátky řepy poskládáme buď na plech s pečícím papírem a nebo na pláty do sušičky a potřeme olivovým olejem s trochou pepře.

4
Done
5 hod.

V troubě pečeme při 130 °C. V sušičce dokud nejsou lupínky křehké a křupavé. Délka pečení závisí na tloušťce jednotlivých plátků.

5
Done

Dobré mlsání!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Makrela po balkánsku
next
Špízy z vepřové panenky
previous
Makrela po balkánsku
next
Špízy z vepřové panenky

Add Your Comment