Ingredients
-
100 g kuřecí játra
-
1 ks vejce
-
1 ks mrkev
-
1 ks petržel
-
1,5 l kuřecí vývar nebo maso
-
1 l zeleninový vývar
-
petrželová nať
-
hrst mražený hrášek
-
hrst mražená kukuřice
-
dle potřeby strouhanka
-
2 stroužky česnek
-
majoránka
-
bazalka
-
pepř
-
sůl
Directions
- Kuřecí játra omyjeme a můžeme rozmixovat nebo ručně nožem naškrábat.
- Přidáme prolisovaný česnek, celé vejce, nať z petrželky, majoránku, osolíme a opepříme.
- Nakonec zasypeme strouhankou a uhněteme hmotu, ze které budeme tvořit později knedlíčky.
- Do hrnce s vodou dáme jakoukoliv část kuřecího masa, abychom získali chutný vývar. My jsme použili hřbet.
- Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do jiného hrnce.
- Po uvaření vyjmeme kost z kuřete a slijeme do ní čtvrtinu vývaru ze zeleniny. Pomocí dvou žliček nebo ručně uvalíme z játrové hmoty knedlíčky a dáme vařit do vývaru.
- Maso z kuřecí kosti obereme, přidáme do polévky a můžeme přisypat i hrášek a kukuřici. Přisypeme uvařenou zeleninu, nasekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a bazalku.
- A můžeme servírovat.
Steps
1
Done
5 min.
|
|
2
Done
5 min.
|
|
3
Done
2 min.
|
|
4
Done
30 min.
|
|
5
Done
20 min.
|
|
6
Done
10 min.
|
|
7
Done
10 min.
|
|
8
Done
|