Ingredients
-
4 velká rajčata
-
100 g niva
-
4 plátky slanina
-
150 g cheddar
-
1 cibule
-
2 stroužky česnek
-
olivový olej
-
čerstvá bazalka
-
oregano
-
pepř
Directions
- Rajčata umyjeme a skrojíme jim vršky. Vydlabeme malou lžičkou dužninu,opatrně, aby se nám okraje neporušili, ale nevyhazujeme, dáme ji do misky stranou.
- Rajčata dáme tou ukrojenou stranu na pánev vymazanou olivovým olejem a smažíme dokud nám okraje nezačnou karamelizovat.
- Do výpeku z rajčat dáme dvě lžičky másla a osmažíme na drobno nakrájenou cibulku s prolisovaným česnekem.
- Když máme cibulku osmaženou dozlatova, přidáme dužninu z rajčat, nakrájenou bazalku a oregano. Nakonec přisypeme nastrouhanou nivu na hrubém struhadle a smažíme dokud se nám sýr nerozpustí. Podle chuti opepříme. Solit většinou není potřeba.
- Rajčata vyložíme plátky slaniny a naplníme připravenou směsí. Nakonec posypeme strouhaným cheddarem a dáme do trouby vyhřáté na maximum péct. Pečeme jen dokud se vrchní sýr neupeče dozlatova.
- Podáváme s pečivem a nebo je možné i s bramborovou kaší.
Steps
1
Done
5
|
|
2
Done
5
|
|
3
Done
10
|
|
4
Done
5
|
|
5
Done
10
|
|
6
Done
|