Ingredients
-
500 g rýže
-
2 ks vejce
-
3 ks hřebíček
-
mléko
-
2 bal. vanilkový cukr
-
2 lžíce cukr krupice
-
máslo
-
meruňky
Directions
- Rýži propláchneme a vsypeme do vroucí vody, které dáme tak, aby byla 2 centimetry nad hladinou rýže.Přidáme hřebíček a vaříme cca 10 minut.
- Poté přebytečnou vodu slijeme, vyndáme hřebíček a zalijeme horkým mlékem. Za stálého míchání rýži dovaříme doměkka.
- Přisypeme do ní vanilkový cukr, cukr krupice a vmícháme kousek másla.
- Hrnec přikryjeme, pod pokličkou rýže ještě nabobtná a víc změkne. Necháme ji vychladnout a poté do ní vmícháme žloutky a sníh z bílků.
- Pekáč vymažeme máslem a na dno rozetřeme polovinu rýže. Na ni naskládáme meruňky, jednu vedle druhé a přikryjeme zbylou vrstvou rýže. Na povrch dáme pár tenkých plátků másla a dáme péct při 150°C na 50 minut do trouby.
- Na talíři posypeme cukrem nebo můžeme pro vylepšení chuti polít čokoládou.
Steps
1
Done
20 min.
|
|
2
Done
5 min.
|
|
3
Done
2 min.
|
|
4
Done
10 min.
|
|
5
Done
55 min.
|
|
6
Done
|