0 0
Ukrajinský boršč

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
3 ks červená řepa
1/2 menší hlávky hlávkové zelí
2 ks rajčata
4 ks brambory
2 ks mrkev
2 ks petržel
1 ks cibule
2 ks bobkový list
4 kuličky Nové koření
lžíce ocet
dle chuti cukr moučka
sůl
pepř

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ukrajinský boršč

  • 1 hodina 45 minut
  • porcí: 4
  • těžké

Suroviny

Instrukce

Sdílet
  1. Vepřové maso umyjeme vodou a nakrájíme na menší kousky.
  2. Do hrnce dáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, přihodíme kousky masa, osolíme, přidáme bobkový list a nové koření.
  3. Červenou řepu oškrábeme, nakrájíme na kostky a do samostatného hrnce dáme vařit do měkka.
  4. Zelí můžeme použít červené, ale i bíle. Krájíme tak, že sesekáváme rohy, aby nudličky nebyly moc dlouhé.
  5. Uvařenou kořenovou zeleninu vyjmeme a přisypeme zelí s bramborami nakrájenými na kostky.
  6. Do vody si dáme spařit rajčata, aby se nám dobře loupala. Oloupaná pak nakrájíme na kostky a přihodíme do hrnce se zelím. Nakonec přidáme i uvařenou červenou řepu, pokrájenou kořenovou zeleninu a ochutíme. Polévka by měla být sladkokyselá. Ochutíme octem i cukrem, popřípadě dosolíme a dopepříme. Boršč se již nezahušťuje.
  7. Podáváme spolu se zakysanou smetanou.

Kroky:

1
hotovo
5 min.

Vepřové maso umyjeme vodou a nakrájíme na menší kousky.

2
hotovo
20 min.

Do hrnce dáme očištěnou kořenovou zeleninu,cibuli, přihodíme kousky masa, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a dáme vařit dokud zelenina nezměkne.

3
hotovo
40 min.

Červenou řepu oškrábeme, nakrájíme na kostky a do samostatného hrnce dáme vařit do měkka.

4
hotovo
10 min.

Zelí můžeme použít červené, ale i bíle. Krájíme tak, že sesekáváme rohy, aby nudličky nebyly moc dlouhé.

5
hotovo
5 min.

Uvařenou kořenovou zeleninu vyjmeme a přisypeme zelí s bramborami nakrájenými na kostky.

6
hotovo
15 min.

Do vody si dáme spařit rajčata, aby se nám dobře loupala. Oloupaná pak nakrájíme na kostky a přihodíme do hrnce se zelím. Nakonec přidáme i uvařenou červenou řepu, pokrájenou kořenovou zeleninu a ochutíme. Polévka by měla být sladkokyselá. Ochutíme octem i cukrem, popřípadě dosolíme a dopepříme. Boršč se již nezahušťuje.

7
hotovo

Podáváme spolu se zakysanou smetanou.

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Špagety alla carbonara
další
Křenová omáčka s uzeným a karlovarskými knedlíky
předchozí
Špagety alla carbonara
další
Křenová omáčka s uzeným a karlovarskými knedlíky

Přidejte komentář