0 0
Těstoviny s cuketovo – smetanovou omáčkou

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Těstoviny s cuketovo – smetanovou omáčkou

  • 48 minut
  • porcí: 4
  • střední

Suroviny

Instrukce

Sdílet

Pokud máte chuť uvařit si těstoviny a nechcete stále tu stejnou osvědčenou omáčku, zkuste tento jednoduchý recept na těstoviny se smetanovo – cuketovou omáčkou. Cuketa se používá v kuchyni na velkou spoustu způsobů. Sama o sobě má velmi jemnou chuť a dobře přejímá chuť jiných přísad, je tedy vhodně ji silně kořenit. Nejchutnější a nejkvalitnější jsou malé až středně velké plody, které se nemusí loupat a mají malé minimum nedorostlých semen a jsou křehké. Cuketa má velmi nízkou nutriční hodnotu protože obsahuje 93 g vody, jen trochu vlákniny a asi kolem 4 g sacharidů. Nejcennější je vysoký obsah karotenu a minerálů, který odplavuje z těla nadbytečný obsah vody a soli. Recepty z cukety jsou tedy nejen chutné, ale i zdravé.

  1. Na oleji osmažíme cibulku pokrájenou nadrobno.
  2. Cuketu nakrájíme i se slupkou na středně velké kostky a přidáme k cibulce i spolu s prolisovaným česnekem a krátce restujeme.
  3. Během restování okořeníme bylinkami, osolíme a opepříme.
  4. Rajčata dáme spařit do vroucí vody, abychom je mohli oloupat.Ty pak nakrájené na kostičky přidáme k cuketě.
  5. Nakonec vmícháme zakysanou smetanou, krátce ještě povaříme a pokud se nám zdá omáčka více kyselá, můžeme i trochu dosladit.
  6. Podáváme s těstovinami ozdobené rajčaty.

Kroky:

1
hotovo
5 min.

Na oleji osmažíme cibulku pokrájenou nadrobno.

2
hotovo
7 min.

Cuketu nakrájíme i se slupkou na středně velké kostky a přisypeme k cibulce i spolu s prolisovaným česnekem a krátce restujeme.

3
hotovo
2 min.

Během restování okořeníme bylinkami, osolíme a opepříme.

4
hotovo
15 min.

Rajčata dáme spařit do vroucí vody, abychom je mohli oloupat. Ty pak nakrájené na kostičky přidáme k cuketě.

5
hotovo
10 min.

Nakonec vmícháme zakysanou smetanu, krátce ještě povaříme a pokud se nám zdá omáčka více kyselá, můžeme i trochu dosladit.

6
hotovo

Podáváme s těstovinami ozdobené rajčaty.

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Játrový guláš
další
Vepřové na hříbkách
předchozí
Játrový guláš
další
Vepřové na hříbkách

Přidejte komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here