0 0
Svíčková na smetaně

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
800 g hovězí zadní hovězí maso
15 dkg špek
3 ks mrkev
2 ks petržel
čtvrtka menší bulvy celer
1 cibule
3 lžíce cukr moučka
1 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce sádlo
200 ml smetana na vaření
šlehačka
brusinky
3 ks bobkový list
3 ks Nové koření
4 ks černé kuličky pepře
sůl

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Svíčková na smetaně

  • 2 hodiny 52 min
  • porcí: 4
  • těžké

Suroviny

Instrukce

Sdílet
  1. Z masa odkrájíme tučné a nožem vpichujeme do masa díry do kterých budeme vkládat nudličky ze špeku, které je nejlépe si dát na nějakou chvíli na mrazák, aby se nám do masa lépe dostávaly.
  2. Můžeme si pomoci i vařečkou, která nám díru po noži víc roztáhne. Maso protýkáme a nakonec ho nití zavážeme, aby nám drželo tvar.
  3. V hrnci rozpálíme tuk a maso na něm ze všech stran opečeme dozlatova.
  4. Opečené vložíme do pekáče, který zatím necháme stranou.
  5. Na prkýnku si nakrájíme kořenovou zeleninu na kostečky, aby se nám zelenina lépe mixovala.
  6.  Zeleninu dáme do hrnce, kde jsme před tím opékali maso a restujeme dozlatova. Po chvíli přidáme i nakrájenou cibuli a pokud se nám podaří i ji osmahnout dozlatova tím lépe. Můžeme podlít trochou vody, aby se nám zelenina nepřipalovala. Ochutíme cukrem a necháme ho půl minuty až minutu rozpustit a zkaramelizovat. V posledním kroku přidáme hořčici.
  7. Necháme chvíli povařit a poté přisypeme k masu. Osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Abychom se netrápili s hledáním koření na konci při mixování, vyřešili jsme to tak, že jsme nastřihli čajový pytlík, čaj vysypali a do něj dali koření. Zavážeme nití a hodíme k masu a zelenině a dáme péct na nejmíň dvě hodiny.
  8. Nakonec zeleninu přesypeme do hrnce a rozmixujeme na omáčku. Přilijeme smetanu na vaření, dochutíme a zahustíme jíškou do požadované hustoty.
  9. Jako přílohu podáváme houskový knedlík a zdobíme šlehačkou a brusinkami.

Kroky:

1
hotovo
5 min

Z masa odkrájíme tučné a nožem vpichujeme do masa díry do kterých budeme vkládat nudličky ze špeku, které je nejlépe si dát na nějakou chvíli na mrazák, aby se nám do masa lépe dostávaly.

2
hotovo
2 min

Můžeme si pomoci i vařečkou, která nám díru po noži víc roztáhne. Maso protýkáme a nakonec ho nití zavážeme, aby nám drželo tvar.

3
hotovo
10 min

V hrnci rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran opečeme dozlatova.

4
hotovo

Opečené vložíme do pekáče, který zatím necháme stranou.

5
hotovo
10 min

Na prkýnku si nakrájíme kořenovou zeleninu na kostečky, aby se nám zelenina lépe mixovala.

6
hotovo
10 min

Zeleninu dáme do hrnce, kde jsme před tím opékali maso a restujeme dozlatova. Po chvíli přidáme i nakrájenou cibuli a pokud se nám podaří i ji osmahnout dozlatova tím lépe. Můžeme podlít trochou vody, aby se nám zelenina nepřipalovala. Ochutíme cukrem a necháme ho půl minuty až minutu rozpustit a zkaramelizovat. V posledním kroku přidáme hořčici.

7
hotovo
15 min

Necháme chvíli povařit a poté přisypeme k masu. Osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Abychom se netrápili s hledáním koření na konci při mixování, vyřešili jsme to tak, že jsme nastřihli čajový pytlík, čaj vysypali a do něj dali koření. Zavážeme nití a hodíme k masu a zelenině a dáme péct na nejmíň dvě hodiny.

8
hotovo
2 hodiny

Nakonec zeleninu přesypeme do hrnce a rozmixujeme na omáčku. Přilijeme smetanu na vaření, dochutíme a zahustíme jíškou do požadované hustoty.

9
hotovo

Jako přílohu podáváme houskový knedlík a zdobíme šlehačkou a brusinkami.

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Rajská omáčka s vepřovým masem
další
Pstruh na tymiánu
předchozí
Rajská omáčka s vepřovým masem
další
Pstruh na tymiánu

Přidejte komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here