0 0
Špagety alla carbonara

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
1 balení špagety
400 g pancetta neb jiná slanina
7 ks žloutky
150 g parmazán
olej
voda
pepř
sůl

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Špagety alla carbonara

  • 35 minut
  • porcí: 4
  • jednoduché

Suroviny

Instrukce

Sdílet
  1. Na troše olivového oleje si orestujeme pancettu. Pokud nemáme, použijeme jinou slaninu, kterou jsme nakrájeli na menší kostky nebo nudličky.
  2. Restujeme, dokud slanina není krásně opečená do křupava.
  3. Mezi tím si v osolené vodě, do které jsme kápli trochu oleje uvaříme těstoviny al dente, což po italsku znamená „na skus“ nebo „na zub“.
  4. Špagety přihodíme na pánev ke slanině a proházíme.
  5. Do misky si nastrouháme na jemném struhadle parmazán, přidáme žloutky, opepříme,můžeme přidat naběračku vody, ve kterých jsme vařili špagety a vyšleháme. Podotýkám nepřidáváme v žádném případě smetanu. Smetana se při přípravě špaget alla carbonara nepoužívá!
  6. Nakonec mimo plamen ještě do teplých špaget vmícháme směs parmazánu a žloutků.

Kroky:

1
hotovo
5 min.

Na troše olivového oleje si orestujeme pancettu. Pokud nemáme, použijeme jinou slaninu,kterou jsme nakrájeli na menší kostky nebo nudličky.

2
hotovo
10 min.

Restujeme, dokud slanina není krásně opečená do křupava.

3
hotovo
6 min.

Mezi tím si v osolené vodě, do které jsme kápli trochu oleje uvaříme těstoviny al dente, což po italsku znamená "na skus" nebo "na zub".

4
hotovo
7 min.

Špagety přihodíme na pánev ke slanině a proházíme.

5
hotovo
5 min.

Do misky si nastrouháme na jemném struhadle parmazán, přidáme žloutky, opepříme, můžeme přidat naběračku vody, ve kterých jsme vařili špagety a vyšleháme. Podotýkám nepřidáváme v žádném případě smetanu. Smetana se při přípravě špaget alla carbonara nepoužívá!

6
hotovo
2 min.

Nakonec mimo plamen ještě do teplých špaget vmícháme směs parmazánu a žloutků.

7
hotovo

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Lokše s povidly a mákem
další
Ukrajinský boršč
předchozí
Lokše s povidly a mákem
další
Ukrajinský boršč

Přidejte komentář