0 0
Rizoto s citrónem a mátou

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
500 g rýže Arborio
350 g kuřecí maso
1 balení mražený hrášek
150 g parmezán
hrst máta
z 1 citrónu citronová kůra
1 střední cibule
200 ml bílé víno
1 l kuřecí vývar
50 g máslo
sůl
pepř

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rizoto s citrónem a mátou

  • 1 hodina 10 minut
  • porcí: 4
  • střední

Suroviny

Instrukce

Sdílet
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na kousku másla.
  2. Přidáme rýži a pořádně promícháme.
  3. Zalijte vínem a nechejte ho odpařit, pak postupně dolévejte vývarem, dříve než se předchozí dávka odpaří, aby se rýže nespálila.
  4. Když je rýže uvařená přidáme hrášek.
  5. Ochutíme nasekanou mátou a nastrouhanou citrónovou kůrou. Osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Nakonec přidáme nakrájené kuřecí maso na kostičky, které jsme orestovali na pánvi. A na závěr posypeme strouhaným parmezánem.

Kroky:

1
hotovo
6 min.

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na kouksu másla.

2
hotovo
2 min.

Přidáme rýži a pořádně promícháme.

3
hotovo
40 min.

Zalijte vínem a nechejte ho odpařit, pak postupně dolévejte vývarem, dříve než se předchozí dávka odpaří, aby se rýže nespálila.

4
hotovo
2 min.

Když je rýže uvařená přidáme hrášek.

5
hotovo
5 min.

Ochutíme nasekanou mátou a nastrouhanou citrónovou kůrou. Osolíme a opepříme podle chuti.

6
hotovo
15 min.

Nakonec přidáme nakrájené kuřecí maso na kostičky, které jsme orestovali na pánvi. A na závěr posypeme strouhaným parmezánem.

7
hotovo

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Francouzské brambory s cuketou
další
Polévka s česnekovými strouhankovými knedlíčky
předchozí
Francouzské brambory s cuketou
další
Polévka s česnekovými strouhankovými knedlíčky

Přidejte komentář