0 0
Pečený marinovaný květák

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
květák
2x bílý jogurt
pár kapek citronová šťáva
červená paprika koření
kari koření
2 stroužky česnek
sůl

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečený marinovaný květák

  • 1 hodina 16 minut
  • porcí: 4
  • střední

Suroviny

Instrukce

Sdílet
  1. Květák zbavíme listů a odřízneme tvrdý košťál tak, aby se nám jednotlivé růžičky nerozpadly.
  2. Dáme vařit do osolené vody tak, aby nebyl úplně do měkka a nerozpadal se nám.
  3. Připravíme si marinádu smícháním bílého jogurtu, pár kapek citronové šťávy, červené papriky, prolisovaného česneku, kari koření a soli.
  4. V této marinádě květák obalíme a dáme na vymaštěný plech.
  5. Pečeme 30 – 40 minut podle velikosti do měkka.
  6. Podáváme s vařenými bramborami.

Kroky:

1
hotovo
3 min.

Květák zbavíme listů a odřízneme tvrdý košťál tak, aby se nám jednotlivé růžičky nerozpadly.

2
hotovo
25 min.

Dáme vařit do osolené vody tak, aby nebyl úplně do měkka a nerozpadal se nám.

3
hotovo
5 min.

Připravíme si marinádu smícháním bílého jogurtu, pár kapek citronové šťávy, červené papriky, prolisovaného česneku, kari koření a soli.

4
hotovo
3 min.

V této marinádě květák obalíme a dáme na vymaštěný plech.

5
hotovo
40 min.

Pečeme 30 - 40 minut podle velikosti do měkka.

6
hotovo

Podáváme s vařenými bramborami.

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Dort z mletého masa
další
Polévka z pečené máslové dýně
předchozí
Dort z mletého masa
další
Polévka z pečené máslové dýně

Přidejte komentář