0 0
Mexické brambory

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
8 ks brambory
500 g mleté maso
1 ks červená paprika
střední cibule
2 ks rajčata
1 plechovka fazole v rajčatové šťávě
2 stroužky česnek
200 ml hovězí vývar
olivový olej
2 balení plátky Eidamu
1 balení chedar
sůl
pepř
kari
špetka chilli koření

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mexické brambory

  • 2 hodiny 10 minut
  • porcí: 4
  • střední

Suroviny

Instrukce

Sdílet

Mexická kuchyně je známa různorodými chutěmi, barevností jídel a množstvím koření a přísad. Typickými surovinami mexické kuchyně jsou fazole, kukuřice a chilli papričky. V našem receptu jsme připravili zapečené brambory na mexický způsob.

  1. Brambory očistíme a nařízneme zářezy po celé délce, ale nedokrojíme, aby se nám brambora nerozpadla. Můžeme si pomoci dvěmi vařečkami.
  2. Brambory poskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme olivovým olejem a osolíme. Dáme péct na hodinu při 150 °C.
  3. Papriku nakrájíme na kostičky a dáme restovat spolu s nadrobno nakrájenou cibulkou a prolisovaným česnekem.
  4. Přidáme mleté maso a až zhnědne přisypeme najemno nakrájená rajčata a fazole. Osolíme, opepříme, posypeme kari kořením a špetkou chilli.
  5. Ke konci zalijeme hovězím vývarem a ještě chvíli restujeme.
  6. Do zářezů vychladlých brambor vložíme plátek sýru, směsí zalijeme brambory a polžíme na ně plátky chedaru. A dáme zapéct dokud se směs s brambory nezapeče a sýr se nerozpustí.

Kroky:

1
hotovo
5 min.

Brambory očistíme a nařízneme zářezy po celé délce, ale nedokrojíme, aby se nám brambora nerozpadla. Můžeme si pomoci dvěmi vařečkami.

2
hotovo
1 hod.

Brambory poskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme olivovým olejem a osolíme. Dáme péct na hodinu při 150 °C.

3
hotovo
5 min.

Papriku nakrájíme na kostičky a dáme restovat spolu s nadrobno nakrájenou cibulkou a prolisovaným česnekem.

4
hotovo
35 min.

Přidáme mleté maso a až zhnědne přisypeme najemno nakrájená rajčata a fazole. Osolíme, opepříme, posypeme kari kořením a špetkou chilli.

5
hotovo
10 min.

Ke konci zalijeme hovězím vývarem a ještě chvíli restujeme.

6
hotovo
15 min.

Do zářezů vychladlých brambor vložíme plátek sýru, směsí zalijeme brambory a polžíme na ně plátky chedaru. A dáme zapéct dokud se směs s brambory nezapeče a sýr se nerozpustí.

7
hotovo

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Špagety s červenou řepou
další
Čočková polévka s klobásou
předchozí
Špagety s červenou řepou
další
Čočková polévka s klobásou

Přidejte komentář