0 0
Makrela po balkánsku

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Makrela po balkánsku

  • 54 minut
  • porcí: 4
  • střední

Suroviny

Instrukce

Sdílet
  1. Pokud máme makrely mražené necháme je rozmrznout při pokojové teplotě. Urychlování není žádoucí. Poté nejdřív odřízneme hlavu, ploutve, ocas. Pak rozřízneme břicho, rozevřeme tělo a vybereme veškerý obsah. Jikry nebo mlíčí ponecháme, zbytek vyhodíme. Vykuchanou rybu opláchneme pod tekoucí vodou. Páteř necháme a ani kůži nestahujeme. Takto připravené ryby necháme stranou.
  2. Do vnitřku zapékací mísy kápneme olej a trochu vody. Rajčata nakrájíme na plátky a položíme na dno.
  3. Na rajčata nakrájíme proužky papriky. My jsme použili žlutou, zelenou i červenou pro barevnost pokrmu.
  4. Dále nakrájíme česnek na kolečka a stejně tak i cibuli na kroužky, které rozmístíme na již nakrájenou zeleninu.
  5. Makrely potřeme olejem, osolíme, opepříme a okořeníme  zevnitř i zvenku směsí bazalky, oregana a provensálského koření.
  6. Takto připravené ryby uzavřeme do původního tvaru a položíme do pekáče na zeleninu a taktéž je zasypeme i shora.
  7. Nejprve pod pokličkou dáme péct na 10 min. do trouby při 210 °C. Po 10 min. pokličku odděláme a pečeme 15 min. bez pokličky.
  8. Můžeme podávat s brambory vařenými ve šlupce. Dobrou chuť a pozor na malé kůstky!

Kroky:

1
hotovo
6 min.

Pokud máme makrely mražené necháme je rozmrznout při pokojové teplotě. Urychlování není žádoucí. Poté nejdřív odřízneme hlavu, ploutve, ocas. Pak rozřízneme břicho, rozevřeme tělo a vybereme veškerý obsah. Jikry nebo mlíčí ponecháme, zbytek vyhodíme. Vykuchanou rybu opláchneme pod tekoucí vodou. Páteř necháme a ani kůži nestahujeme. Takto připravené ryby necháme stranou.

2
hotovo
3 min.

Do vnitřku zapékací mísy kápneme olej a trochu vody. Rajčata nakrájíme na plátky a položíme na dno.

3
hotovo
5 min.

Na rajčata nakrájíme proužky papriky. My jsme použili žlutou, zelenou i červenou pro barevnost pokrmu.

4
hotovo
3 min.

Dále nakrájíme česnek na kolečka a stejně tak i cibuli na kroužky, které rozmístíme na již nakrájenou zeleninu.

5
hotovo
2 min.

Makrely potřeme olejem, osolíme, opepříme a okořeníme zevnitř i zvenku směsí bazalky, oregana a provensálského koření.

6
hotovo
11 min,.

Takto připravené ryby uzavřeme do původního tvaru a položíme do pekáče na zeleninu a taktéž je zasypeme i shora.

7
hotovo
25 min.

Nejprve pod pokličkou dáme péct na 10 min. do trouby při 210 °C. Po 10 min. pokličku odděláme a pečeme 15 min. bez pokličky.

8
hotovo

Můžeme podávat s brambory vařenými ve šlupce. Dobrou chuť a pozor na malé kůstky!

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Bramborový guláš
další
Chipsy z červené řepy
předchozí
Bramborový guláš
další
Chipsy z červené řepy

Přidejte komentář