0 0
Křenová omáčka s uzeným a karlovarskými knedlíky

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
1 ks kořen křenu
600 ml mléko
1 ks smetana na vaření
4 lžíce hl.mouka
150 g máslo
250 g rohlíky
2 ks vejce
hrst petrželová nať
100 g polohr. mouka
muškátový květ
sůl
pepř

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Křenová omáčka s uzeným a karlovarskými knedlíky

  • 1 hodina 33 minut
  • porcí: 4
  • střední

Suroviny

Instrukce

Sdílet

Omáčka:

  1. Uzené maso dáme do hrnce s vodou vařit.
  2. Po půl hodině maso vyjmeme a přilijeme 400 ml mléka.
  3. Smetanu smícháme s lžící hladké mouky a za stálého míchání přilijeme do vývaru s mlékem.
  4. Křen nastrouháme na jemném struhadle a přisypeme do omáčky. Křenu přidáme v závislosti na jeho aromatické síle. Pokud je hodně ostrý stačí necelá půlka, pokud méně přidáváme opatrně po částech.
  5. Zahustíme jíškou ze cca 150 g másla a 3 lžíc hladké mouky. Dochutíme solí a pepřem.

Knedlíky:

  1. Na knedlíky použijeme starší rohlíky, které nakrájíme na kostky a osmahneme nasucho na pánvi.
  2. V misce k nim pak přidáme dva žloutky a bílky schováme na později.
  3. Přidáme buď nasušenou nebo čerstvou nasekanou zelenou petrželku.
  4. Přisypeme 100 g polohrubé mouky a 2 dcl mléka, necháme chvíli odpočinout a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Osolíme, opepříme a můžeme přidat i muškátový květ.
  5. Vše propracujeme v těsto, ze kterého vytvoříme širší válečky, které zabalíme do předem namaštěného alobalu nebo potravinové fólie a vaříme 20 – 25 minut.
  6. Uvařené knedlíky nejlépe nakrájíme nití.
  7. Dobrou chuť a správný říz!

Kroky:

1
hotovo
2 min.

Omáčka:

Uzené maso dáme do hrnce s vodou vařit.

2
hotovo
30 min.

Po půl hodině maso vyjmeme a přilijeme 400 ml mléka.

3
hotovo
5 min.

Smetanu smícháme s lžící hladké mouky a za stálého míchání přilijeme do vývaru s mlékem.

4
hotovo
10 min.

Křen nastrouháme na jemném struhadle a přisypeme do omáčky. Křenu přidáme v závislosti na jeho aromatické síle. Pokud je hodně ostrý stačí necelá půlka, pokud méně přidáváme opatrně po částech.

5
hotovo
5 min.

Zahustíme jíškou ze cca 150 g másla a 3 lžic hladké mouky. Dochutíme solí a pepřem.

6
hotovo
5 min.

Karlovarské knedlíky:

Na knedlíky použijeme starší rohlíky, které nakrájíme na kostky a osmahneme nasucho na pánvi.

7
hotovo
2 min.

V misce k nim pak přidáme dva žloutky a bílky schováme na později.

8
hotovo
2 min.

Přidáme buď nasušenou nebo čerstvou nasekanou zelenou petrželku.

9
hotovo
2 min.

Přisypeme 100 g mouky a 2 dcl mléka, necháme chvíli odpočinout a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Osolíme, opepříme a můžeme přidat i muškátový květ.

10
hotovo
30 min.

Vše propracujeme v těsto, ze kterého vytvoříme širší válečky, které zabalíme do předem namaštěného alobalu nebo potravinové fólie a vaříme 20 - 25 minut.

11
hotovo

Uvařené knedlíky nejlépe nakrájíme nití.

12
hotovo

Dobrou chuť a správný říz!

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Ukrajinský boršč
další
Rajská polévka
předchozí
Ukrajinský boršč
další
Rajská polévka

Přidejte komentář