0 0
Francouzské brambory s cuketou

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
500 g točený salám
1 střední cuketa
5 - 6 velkých brambory
1 ks červená paprika
3 ks vejce
300 ml mléko
oregano
Provensálské koření
majoránka
červená paprika koření
sůl
pepř

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Francouzské brambory s cuketou

  • 1 hodina 20 minut
  • porcí: 4
  • jednoduché

Suroviny

Instrukce

Sdílet
  1. Oloupeme a nakrájíme si točený salám na 6 mm kolečka.
  2. Stejně tak si oloupeme a nakrájíme brambory na plátky tlusté necelý centimetr a poskládáme je na plech na pečící papír.
  3.  Další vrstva bude nakrájená cuketa na kolečka, na ni naskládáme kolečka salámu a posypeme červenou paprikou nakrájenou na drobné kostečky. Znovu pokryjeme plátky brambor a takto opakujeme dokud nám nedojdou suroviny.
  4. Vrch posypeme majoránkou, oregánem, Provensálským kořením, červenou paprikou, osolíme a opepříme. Nakonec polyjeme vejci rozšlehanými v mléce a dáme péct dokud nám brambory zvrchu nezezlátnou.
  5. Můžeme podávat posypané čerstvou petrželkou.

Kroky:

1
hotovo
5 min.

Oloupeme a nakrájíme si točený salám na 6 mm kolečka.

2
hotovo
10 min.

Stejně tak si oloupeme a nakrájíme brambory na plátky tlusté necelý centimetr a poskládáme je na plech na pečící papír.

3
hotovo
15 min.

Další vrstva bude nakrájená cuketa na kolečka, na ni naskládáme kolečka salámu a posypeme červenou paprikou nakrájenou na drobné kostečky. Znovu pokryjeme plátky brambor a takto opakujeme dokud nám nedojdou suroviny.

4
hotovo
35 - 40 min.

Vrch posypeme majoránkou, oregánem, Provensálským kořením, červenou paprikou, osolíme a opepříme. Nakonec polyjeme vejci rozšlehanými v mléce a dáme péct dokud nám povrch nezezlátne.

5
hotovo

Můžeme podávat posypané čerstvou petrželkou.

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Švestkový crumble
další
Rizoto s citrónem a mátou
předchozí
Švestkový crumble
další
Rizoto s citrónem a mátou

Přidejte komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here