0 0
Domácí škvarkový chléb

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
300 ml mléko
1 lžička cukr moučka
42 g kvasnice
500 g hl. mouka
hrst škvarky
1 lžíce celý kmín
sůl
voda

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Domácí škvarkový chléb

  • 2 hodiny 53 minut
  • porcí: 8
  • střední

Suroviny

Instrukce

Sdílet
  1. Připravíme si kvásek. Do vlažného mléka nebo vody dáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí.
  2. Mezi tím si navážíme hladkou mouku.
  3. Přidáme kmín, sůl a v této fázi můžeme přidat ingredience podle našeho přání. My přidali škvarky. A nakonec přilijeme vzešlý kvásek.
  4. Smíchané a dobře propracované těsto necháme hodinu kynout na teplém místě.
  5. Po hodině těsto ještě jednou propracujeme a uplácáme bochánek.
  6. Položíme na plech a pečeme cca 1,5 hodiny při teplotě 180 °C přičemž chléb potíráme vodou, aby kůrka nebyla tvrdá.
  7. Dobrou chuť!

Kroky:

1
hotovo
6 min.

Připravíme si kvásek. Do vlažného mléka nebo vody dáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí.

2
hotovo
2 min.

Mezi tím si navážíme hladkou mouku.

3
hotovo
5 min.

Přidáme kmín, sůl a v této fázi můžeme přidat ingredience podle našeho přání. My přidali škvarky. A nakonec přilijeme vzešlý kvásek.

4
hotovo
1 hod. 5 min.

Smíchané a dobře propracované těsto necháme hodinu kynout na teplém místě.

5
hotovo
5 min.

Po hodině těsto ještě jednou propracujeme a uplácáme bochánek.

6
hotovo
1 hodina 30 min.

Položíme na plech a pečeme cca 1,5 hodiny při teplotě 180 °C přičemž chléb potíráme vodou, aby kůrka nebyla tvrdá.

7
hotovo

Dobrou chuť!

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Hovězí znojemská omáčka
další
Bábovka s příchutí kokosu a mandlí
předchozí
Hovězí znojemská omáčka
další
Bábovka s příchutí kokosu a mandlí

Přidejte komentář