0 0
Crème brûlée

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
500 ml smetana ke šlehání
60 g vanilkový cukr
1 ks vanilkový lusk
na posypání cukr krystal
4 ks vejce
1 PL likér (Kahlua, Amaretto, Grand Marnier)
voda

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Crème brûlée

  • 6 hodin 30 minut
  • porcí: 4
  • střední

Suroviny

Instrukce

Sdílet

Crème brûlée /čti krém brilé/ v překladu „opálený krém“  je sladký francouzský pálený krém, který by neměl chybět v žádné restauraci. Konzistenci má jako pudink, ale je jemnější, protože je připraven ze smetany a žloutků. Podáváme ho studený do ohnivzdorných misek.  My jsme použili a vyzkoušeli ohnivzdorné misky od firmy Kitchen Aid. Jsou praktické, je možné je použít do trouby i do mražáku na přípravu nespočetně mnoho pokrmů. Jeden z nich jsme si právě dnes připravili a nebude zdaleka poslední.

  1. Smetanu si nalijeme do hrnce. Zahřejeme asi cca na 40 °C a přisypeme cukr.
  2. Přidáme dřeň z vanilkového lusku, můžeme do smetany hodit i celý lusk. Když je cukr rozpuštěný vmícháme žloutky a likér( my jsme použili Amaretto).
  3. Směs nalijeme do 3/4 do zapékacích misek položíme na plech s vodou a v této vodní lázni pečeme při 125°C 50 – 60 minut.
  4. Po upečení necháme zchládnout v lednici nejméně 5 hodin. Před podáváním posypeme cukrem.
  5. Přelijeme destilátem, flambujeme dokud se alkohol nevypálí a na povrchu nám nevznikne pálením karamel.

Kroky:

1
hotovo
15 min.

Smetanu si nalijeme do hrnce. Zahřejeme asi cca na 40 °C a přisypeme cukr.

2
hotovo
10 min.

Přidáme dřeň z vanilkového lusku, můžeme do smetany hodit i celý lusk. Když je cukr rozpuštěný vmícháme žloutky a likér( my jsme použili Amaretto).

3
hotovo
60 min.

Směs nalijeme do 3/4 do zapékacích misek položíme na plech s vodou a v této vodní lázni pečeme při 125°C 50 - 60 minut.

4
hotovo
5 hodin

Po upečení necháme zchládnout v lednici nejméně 5 hodin. Před podáváním posypeme cukrem.

5
hotovo
5 min.

Přelijeme destilátem, flambujeme dokud se alkohol nevypálí a na povrchu nám nevznikne pálením karamel.

6
hotovo

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Kmínová polévka
další
Vietnamské veganské rýžové nudle
předchozí
Kmínová polévka
další
Vietnamské veganské rýžové nudle

Přidejte komentář