0 0
Conchiglioni Giganti plněné rajčatovo – špenátovou směsí

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
500 g cochiglioni giganti
hrst hříbky
500 g mleté maso
1 ks rajčata v plechovce
1 balení špenát
2 stroužky česnek
olivový olej
100 g sýr Eidam
sůl
pepř

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Conchiglioni Giganti plněné rajčatovo – špenátovou směsí

  • 1 hodina 5 minut
  • porcí: 4
  • střední

Suroviny

Instrukce

Sdílet

Conchiglioni, česky „konkyljóny“ jsou suché bezvaječné těstoviny ve tvaru mušle původem z Itálie. Vyrábějí se z tvrdé pšenice a semolinové mouky. K dostání jsou v běžných supermarketech a větších obchodech s potravinami. Povařené mušle se dají plnit různými druhy směsí a pak zapékat v troubě. Jeden takový recept najdete zde.

  1. Těstoviny vložíme do vroucí vody na dobu uvedenou na obale. Mezi tím si připravíme náplň. Čerstvé hříbky nebo sušené, ty jsme použili my, orestujeme na pánvi na olivovém oleji.
  2. Přidáme k nim česnek, mleté maso a restujeme dokud se maso nezatáhne a nezhnědne.
  3. Přilijeme rajčata z plechovky a na závěr přidáme špenát. Osolíme a opepříme.
  4. Touto směsí naplníme conchiglioni na vymaštěný plech a posypeme sýrem. Dáme na několik minut zapéct.
  5. Podáváme posypané čerstvou bazalkou.

Kroky:

1
hotovo
20 min.

Těstoviny vložíme do vroucí vody na dobu uvedenou na obale. Mezi tím si připravíme náplň. Čerstvé hříbky nebo sušené, ty jsme použili my, orestujeme na pánvi na olivovém oleji.

2
hotovo
15 min.

Přidáme k nim česnek, mleté maso a restujeme dokud se maso nezatáhne a nezhnědne.

3
hotovo
15 min.

Přilijeme rajčata z plechovky a na závěr přidáme špenát. Osolíme a opepříme.

4
hotovo
15 min.

Touto směsí naplníme conchiglioni na vymaštěný plech a posypeme sýrem. Dáme na několik minut zapéct.

5
hotovo

Podáváme posypané čerstvou bazalkou.

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Bramborový salát
další
Játrový guláš
předchozí
Bramborový salát
další
Játrový guláš

Přidejte komentář