0 0
Bílá kulajda

Sdílet na sociálních sítích

Nebo můžete prostě zkopírovat a sdílet adresu stránky

Suroviny

Adjust Servings:
100 g houby čerstvé nebo sušené
1 litr hovězí vývar
4-5 ks brambory
300 ml mléko
1 ks smetana na vaření
50 g máslo
hl.mouka
pepř
sůl
kopr

Přidat do záložek

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bílá kulajda

  • 52 minut
  • porcí: 4
  • střední

Suroviny

Instrukce

Sdílet
  1. Začneme přípravou světlé jíšky. V hrnci si tedy rozpustíme máslo.
  2. Zasypeme moukou a vymícháme jíšku.
  3. Za stálého míchání přilijeme hovězí vývar.
  4. Přivedeme k varu, osolíme a opepříme.
  5. Do základu kulajdy dáme houby, (pokud nedáváme čerstvé, ale sušené, necháme je před tím namočené ve vodě) a na kostky nakrájené brambory.
  6. Vaříme 30 minut, poté přilijeme mléko, smetanu a dochutíme.
  7. Nakonec přidáme nasekaný kopr.
  8. Podáváme s vejcem.

Kroky:

1
hotovo
2 min.

Začneme přípravou světlé jíšky. V hrnci si tedy rozpustíme máslo.

2
hotovo
3 min.

Zasypeme moukou a vymícháme jíšku.

3
hotovo
2 min.

Za stálého míchání přilijeme hovězí vývar.

4
hotovo
2 min.

Přivedeme k varu, osolíme a opepříme.

5
hotovo
6 min.

Do základu kulajdy dáme houby, (pokud nedáváme čerstvé, ale sušené, necháme je před tím namočené ve vodě) a na kostky nakrájené brambory.

6
hotovo
35 min.

Vaříme 30 minut, poté přilijeme mléko, smetanu a dochutíme.

7
hotovo
2 min.

Nakonec přidáme nasekaný kopr.

8
hotovo

Podáváme s vejcem.

Lucie

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
předchozí
Dýňové zelí s pečeným vepřovým masem
další
Jemný perníkový moučník
předchozí
Dýňové zelí s pečeným vepřovým masem
další
Jemný perníkový moučník

Přidejte komentář